Ζώδια και εγωισμός: Ποιο ζώδιο τον έχει μεγαλύτερο;

Διαβάστε για όλα τα ζώδια αναλυτικά….

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος του εγωισμού χωρίς όμως να έχει

κακές διαθέσεις. Φωνάζει, διεκδικεί το δίκιο του αλλά δεν κρατά κακίες. Τα βγάζει όλα στη φόρα ψάχνοντας την αλήθεια. Δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις, μέσα του όμως είναι πάντα παιδί. Ξέρει να ζητάει συγγνώμη προκειμένου να κρατήσει κοντά του το ταίρι του αν ο ίδιος έχει κάνει λάθη. Μιλάει ξεκάθαρα για τα συναισθήματά του χωρίς να φοβάται μήπως εκτεθεί. Φεύγει απροειδοποίητα από μια σχέση χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες ή τη συναισθηματική κατάσταση του άλλου. Φεύγει όχι για να εκδικηθεί αλλά για να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι ένας από τους αντιπροσώπους του εγωισμού. Θέλει να επιβάλλεται, να είναι κυρίαρχος, να έχει δύναμη, δύσκολα όμως υπογράφει αυτός το τέλος μιας σχέσης. Παίρνει τις αποστάσεις του, δεν κάνει καμία κίνηση σε περίπτωση που δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Φέρεται σαδιστικά, ναρκισσιστικά και μπλέκει με άτομα που ξέρει πως θα του δώσουν τα πάντα, γι’ αυτό και καθυστερεί να εκδηλώσει τα συναισθήματά του. Αν αδικηθεί, το κρατάει πεισματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δύσκολα ζητάει συγγνώμη καθότι στη ζωή του ζει με κανόνες, πιστεύει πως έχει σωστή κρίση και το θεωρεί παράλογο να έχει βλάψει κάποιον. Θα το σκεφτεί πολύ πριν το κάνει.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του, βγάζει τα μαχαίρια και φέρεται αψυχολόγητα κάποιες φορές. Δεν κάνει εύκολα κίνηση για να αποκαταστήσει μια κατάσταση. Έχει όλο το παιχνίδι στα χέρια του και δύσκολα κατανοεί τις ανάγκες του συντρόφου του ή μιας σχέσης. Ένα κομμάτι του εαυτού του λειτουργεί εντελώς εγωιστικά αγνοώντας ακόμα και τα ίδια του τα συναισθήματα. Είναι σαν ένα κακομαθημένο παιδί που πρέπει να του κάνεις όλα τα χατίρια. Είναι διπλωμάτης και η συγγνώμη που ενδεχομένως ζητήσει είναι επιφανειακή, θα χρειαστεί να ψάξει πολύ βαθιά μέσα του για να αντιληφθεί ποιος φταίει. Αναμασά συνεχώς τις ίδιες κουβέντες αλλά στο τέλος έρχεται η λύτρωση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος δυσκολεύεται να δώσει τέλος σε μια κατάσταση. Έχει μεγάλη υπομονή, είναι ανασφαλής και αντέχει τις περισσότερες συναισθηματικές ταλαιπωρίες εκτός και αν βγει εκτός ορίων. Ο ίδιος τροφοδοτεί τη σχέση του με μπόλικο συναίσθημα για να αποφύγει μια άσχημη κατάληξη. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι η προδοσία. Σ’αυτή την περίπτωση, γίνεται ανελέητα σκληρός, θυσιάζει ακόμα και έναν μεγάλο έρωτα προκειμένου να διαφυλάξει το εγώ του παρότι ξέρει πως δεν θα το ξεπεράσει γρήγορα.

Είναι ευαίσθητος και πληγώνεται εύκολα από συμπεριφορές, γι’ αυτό και το σκέφτεται πολύ αν θα συγχωρήσει κάποιον. Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι πως θα το κρατήσει βαθιά μέσα του.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων είναι πολύ υπερήφανος και αυτή του την ιδιότητα δεν την θυσιάζει ούτε και για ένα μεγάλο έρωτα. Αναζητά αμείωτο ενδιαφέρον από τη σύντροφό του και αν νιώσει παραμελημένος, μπορεί εύκολα να δώσει τέλος στη σχέση. Δεν παρακαλάει, δεν δίνει χτυπήματα κάτω από τη μέση. Τι να την κάνει μια σχέση αν δεν υπάρχει μαγεία; Βέβαια, δέχεται διορθωτικές κινήσεις από το ταίρι του αλλά ο ίδιος δεν θα κάνει καμία κίνηση, δεν θα κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του. Είναι εγωιστής, πιστεύει πως δεν κάνει λάθη, ότι οι άλλοι πάντα φταίνε, είναι άκαμπτος. Όμως είναι μεγαλόψυχος, ξέρει να γιατρεύει πληγές, να δίνει ζεστασιά και αγάπη. Το πιο δύσκολο είναι να καταφέρει να συγχωρήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι πολύ εγωιστής ειδικότερα αν νιώσει αδικημένος ή απαξιωμένος. Όσο και αν καίγεται, δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση για να δώσει εξηγήσεις, είναι χαμηλών τόνων και μετριοπαθής. Θέλει να είναι ισορροπημένος και προκειμένου να το πετύχει αυτό, τα διαγράφει όλα κυρίως αν έχει εξαπατηθεί. Τότε, κάθε προσπάθεια προσέγγισης είναι μάταιη. Έχει κριτικό πνεύμα και γι’ αυτό δύσκολα συγχωρεί και δύσκολα δίνει τη συγγνώμη του. Αν σταματήσει να λειτουργεί μόνο το μυαλό και λειτουργήσει η ευαισθησία, η αγάπη και η ανιδιοτέλεια, τότε μπορεί και να κάνει το επόμενο βήμα. Αν αυτό του συμβεί, θα απελευθερωθεί και θα αρχίσει να αγαπάει αληθινά, και πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός έχει ανάγκη να τον αποδέχονται, διαθέτει τεράστια υπομονή και θα περιμένει αρκετά μήπως και το ταίρι του αλλάξει γνώμη. Δύσκολα δίνει τέλος σε μια σχέση εκτός και αν πέσει στα πόδια του ο επόμενος. Τότε, θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να φύγει χωρίς να κοιτάξει πίσω. Θα κόψει κάθε επικοινωνία χωρίς ενοχές. Δεν του αρέσουν οι συγκρούσεις, οι διαφωνίες, οι εντάσεις. Θέλει να αρέσει, είναι διπλωμάτης και ευγενικός και εύκολα ζητάει συγγνώμη όταν φταίει. Θα κάνει τα πάντα για να αποκαταστήσει μια σχέση γιατί έχει ανάγκη την αρμονική συμβίωση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι πάντα έτοιμος για πόλεμο από φόβο μήπως προδοθεί. Δεν είναι τόσο πολύ ο εγωισμός, υποφέρει στην ιδέα ενός χωρισμού. Τα συναισθήματά του είναι παθιασμένα, έχει ανάγκη να βιώνει το πάθος συνεχώς, να κρατάει τη φλόγα συνεχώς αναμμένη. Το παιχνίδι της σχέσης βρίσκεται στα χέρια του. Ξέρει να αγαπάει, είναι πιστός και σταθερός, έχει ανάγκη την αποδοχή και μόνο όταν τον πειράξουν, βγάζει το κεντρί του. θυμώνει και δύσκολα συγχωρεί ειδικότερα όταν νιώσει αδικημένος. Αλλά και να συγχωρήσει, δύσκολα θα ξεχάσει το συμβάν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης αγαπάει την καλοπέραση στη σχέση, δεν διεκδικεί, δεν αναπτύσσει εγωιστικές συμπεριφορές. Έχει ανάγκη την ελευθερία, την ανεξαρτησία και αν το ταίρι του δεν μπορεί να αποδεχθεί τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του, τότε αντιδρά. Δεν συμβιβάζεται εύκολα, απαιτεί ο άλλος να σεβαστεί τα θέλω του και τα πιστεύω του. Εύκολα φεύγει από μια σχέση, θυμώνει, ξεθυμώνει, ζητά συγγνώμη, έστω και επιφανειακά. Δεν κρατά κακία σε κανέναν, δικαιολογεί τους πάντες και με αυτόν τον τρόπο εξελίσσεται. Πολλές φορές, εκφράζεται υπερβολικά, την πατάει και κάνει λάθη. Εκεί, κρίνεται αναγκαίο να εισχωρήσει λίγο βαθύτερα στον εαυτό του και να κάνει αλλαγές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως φέρεται εγωιστικά όταν το ταίρι του δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Είναι πολύ επίμονος και πεισματάρης και εμμένει ακόμα και σε καταστάσεις που δεν τον οδηγούν πουθενά. Δύσκολα δίνει τέλος σε μια σχέση και αν ο άλλος προβεί σ’ αυτό, αναπτύσσει ένα τεράστιο εγωισμό χωρίς καμία πρόσβαση. Παγώνει τα πάντα όσο και αν τον ακολουθούν οι όμορφες στιγμές και σύντομα βρίσκει το επόμενο ταίρι του. Δεν είναι άδικος, είναι σωστός και αντικειμενικός και δύσκολα παραδέχεται τα λάθη του, είναι άκαμπτος. Ζητάει συγγνώμη αφού το έχει σκεφτεί πρώτα πολύ καλά. Για να συγχωρήσει ο ίδιος, θα χρειαστεί να μπει σε διαδικασία ατελείωτου διαλόγου. Ξέρει να κρύβει καλά την ευαισθησία του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι πολύ εγωιστής και επαναστάτης. Αναζητά τη σταθερότητα στη σχέση και προσπαθεί να διορθώσει μια κατάσταση καθώς και τη συμπεριφορά του συντρόφου του. Έχει ανάγκη την αναγνώριση και το σεβασμό. Πολλές φορές, είναι απαξιωτικός και αποστασιοποιείται, παίζει χειριστικά παιχνίδια. Δεν θέλει με τίποτα να τον υποτιμούν γιατί μετατρέπεται σε έναν σκληρό και ψυχρό άνθρωπο που είναι ικανός να γκρεμίσει τα πάντα. Βέβαια, ξέρει να συγχωρεί, έστω και καθυστερημένα, ο ίδιος όμως σπάνια ζητά συγγνώμη, δεν πάει ποτέ κόντρα στις αρχές του. Είναι αδιάλλακτος και στενοκέφαλος, γνωρίζει πάντα την αλήθεια μέσα του αλλά όταν κλειδώσει, δεν δίνει καμία ευκαιρία.

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς μπορεί να σκοτώσει με τον εγωισμό του ακόμα και τα πιο κοντινά του πρόσωπα. Θέλει να προστατεύει το εγώ του και γι’ αυτό γίνεται χειριστικός, ειδικότερα όταν πληγωθεί. Γίνεται σκληρός και σκοτώνει ακόμα και τα ίδια τα συναισθήματά του. Δέχεται αλλά και δίνει συγγνώμη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γίνονται τα πράγματα όπως πριν μέλι-γάλα. Κατά βάση, είναι πολύ ευαίσθητος, αγαπά,
κλαίει, συναισθάνεται, δεν έχει κακές προθέσεις. Δεν θέλει να πληγώνει τους ανθρώπους με την συμπεριφορά του, συγχωρεί τα πάντα, αρκεί να μην γίνεται το θύμα.

Απάντηση