Πάνε για την άνοιξη τα ειδικά δικαιώματα αγελαδοτρόφων

Ανάστατοι εμφανίζονται οι αγελαδοτρόφοι γαλακτοπαραγωγής της χώρας από τη δυσάρεστη εξέλιξη που βίωσαν την Παρασκευή, όταν διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, καθώς αποκλείστηκαν όσοι κατείχαν τα ειδικά δικαιώματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πληρωμή των ειδικών δικαιωμάτων μεταφέρεται για την άνοιξη, μαζί με τη συνδεδεμένη

Ειδικά δικαιώματα που ουσιαστικά αποτελούν τη βασική ενίσχυση για τους αγελαδοτρόφους που προσφέρουν στην κοινωνία το πολύτιμο αγαθό του φρέσκου γάλακτος.

Ήδη ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ελλάδας βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους συλλόγους της χώρας, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις, ενώ θα αποσταλεί σχετικό υπόμνημα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έξω φρενών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Λάρισας και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας Αποστόλης Μωραΐτης κατηγόρησε τον υπουργό κ. Αποστόλου για «υποκρισία και εμπαιγμό, καθώς οι αγελαδοτρόφοι αγόρασαν ουσιαστικά τα ειδικά δικαιώματα το 1992.

Αυτά κάποια στιγμή εντάχθηκαν στην ενιαία ενίσχυση, την οποία οι αγελαδοτρόφοι ελάμβαναν κάθε χρόνο μαζί με τους υπόλοιπους παραγωγούς. Έκπληκτοι χθες οι αγελαδοτρόφοι ενημερώθηκαν πως δεν θα δούνε το χρώμα του χρήματος τώρα, μαζί με τους υπόλοιπους παραγωγούς, καθώς η πληρωμή των ειδικών δικαιωμάτων μεταφέρεται για την άνοιξη, μαζί με τη συνδεδεμένη.

Δεν γνωρίζουμε αν θα πληρωθούμε, πόσο και πότε –συνεχίζει καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές πρακτικές ο κ. Μωραΐτης-, με πιθανότερο σενάριο να μας δώσουν ότι περισσέψει, δηλαδή ψίχουλα. Μας εξοντώνουν.

Ρωτώ την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ γιατί όταν διαβεβαίωνε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ότι η προκαταβολή της ενίσχυσης θα δοθεί σε όλους κανονικά, δεν μας γνωστοποίησε την εξέλιξη αποκλεισμού των κατόχων ειδικών δικαιωμάτων;».

Πηγή: Ελευθερία Λάρισας

Απάντηση