Για την προσευχή στα σχολεία «τσακώνονται» οι νεολαίοι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Θα προσευχόμαστε εμείς και για τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η πρόεδρος της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις νεολαίες των κομμάτων που μετέχουν στη συγκυβέρνηση.

Το ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τα δυο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν γεφυρώνεται πάντα.

Αυτή τη φορά, αφορμή ήταν η ανακοίνωση των θέσεων της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία και συγκεκριμένα, για την προσευχή στα σχολεία.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την κατάργηση της πρωινής προσευχής και την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία.

Η νεολαία των ΑΝΕΛ, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει μειοψηφούσα την άποψη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι τέτοιες προτάσεις δεν θα μπορούσαν να τις συζητήσουν.

«Στις δημοκρατίες ο κάθε ένας ακόμα και μειοψηφών μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα. Στη κατά πλειοψηφία χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας Σύριζα δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 98,4», η Πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς», τόνισε.

Η πρόεδρος της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καταλήγει λέγοντας: «Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται. Γιατί για να δεχθείς κάτι πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Απάντηση