Δείτε τις γυναίκες που θερίζουν τους Τζιχαντιστές

Ορμώμενες από την θέλησή τους να σώσουν την χώρα τους και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες και τα παιδιά τους, πολλές γυναίκες στην Συρία οδηγήθηκαν στην ένοπλη δράση, πολεμώντας στο πλευρό των ανδρών του συριακού στρατού.

Οι γυναίκες της Συρίας δημιούργησαν τις «Γυναικείες Ομάδες Προστασίας της Γης Μεταξύ Των Δύο Ποταμών» και έχουν πετύχει σημαντικές νίκες κατά του ισλαμικού κράτους.

syria_women_3.JPG

Οι ένοπλες αυτές συνήθως προέρχονταν από το Κουρδιστάν, τώρα όμως, πολλές γυναίκες από χριστιανικές οικογένειες της Συρίας υπερασπίζονται με τα όπλα την οικογένειά τους, αλλά και την ελευθερία στην διαβίωση.

syria_women_1.JPG

Οι Σύριες ξέρουν πως η επικράτηση του ISIL θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους από τα κοινά, τον υποβιβασμό τους και τον περιορισμό τους στα σπίτια τους, αφού οι τζιχαντιστές προορίζουν τις γυναίκες σε βοηθητικό ρόλο.

women_syria_1.JPG

«Δεν φοβάμαι τους Τζιχαντιστές και θα δώσω το παρόν στις μάχες που έρχονται εναντίον των τρομοκρατών», λέει στο γαλλικό πρακτορείο η 24χρονη Thabirtha Samir.

Η 36χρονη Babylonia, πρώην κομμώτρια, ξεσηκώθηκε από τον άνδρα της να πάρει τα όπλα ώστε να υπερασπιστεί την θέση της γυναίκας.

Τα γυναικεία σώματα ασφαλείας σε συνεργασία με τα κουρδικά αντίστοιχα γυναικεία τμήματα, μάχονται τους τζιχαντιστές σε πολλά μέτωπα, ενώ μία ομάδα ένοπλων γυναικών απελευθέρωσε την πόλη Hol, μία στρατηγικής σημασίας πόλη, που αποτελεί πέρασμα για την Συρία και το Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές πιστεύουν ότι αν κάποιος από αυτούς σκοτωθεί από γυναίκα δεν θα πάει το παράδεισο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Απάντηση