10 πράγματα που θα καταλάβεις ΜΟΝΟ αν έχεις μεγαλύτερο αδερφό

Όταν ήσουν μικρή σε κορόιδευε, αλλά σήμερα είναι ο καλύτερος σου φίλος
Πριν λίγο καιρό, κάπου διάβασα πως «κάποιες φορές το να είσαι αδερφός είναι ακόμα καλύτερο από το να ήσουν σούπερ ήρωας» και η αλήθεια είναι πως έμεινα τουλάχιστον 2 λεπτά κοιτώντας το και χαμογελώντας.

Όταν ήμουν μικρή, πίστευα πως το να έχεις μεγαλύτερα αδέρφια δεν είναι και κάτι τρομερό, ειδικά αν είναι αγόρια (αν είναι κορίτσια, τους έπαιρνες τουλάχιστον τα ρούχα και τα καλλυντικά) γιατί δεν έπαιζαν ποτέ μαζί μου, με κορόιδευαν για τα πάντα και φήμες λένε πως όταν πήγα νεογέννητο στο σπίτι, ρώτησαν τη μαμά μου πότε θα με επιστρέψουν πίσω.

Μεγαλώνοντας όμως, καταλήγω στο συμπέρασμα, πως είναι απίστευτο συναίσθημα να έχεις μεγαλύτερο αδερφό.

– Έχεις πάντα μια αντρική γνώμη μέσα στο σπίτι

Για το αν φοράς τα «κατάλληλα» ρούχα για το πρώτο ραντεβού, μέχρι πως μα χτενίσεις τα μαλλιά σου και τι χρώμα κραγιόν να βάλεις.

– Είσαι πάντα ενημερωμένη για αθλητικά

Και για αυτοκίνητα. Και για τον στρατό (δυστυχώς). Όχι ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αλλά αν είσαι με τον φίλο σου και την παρέα του και ακουστεί το όνομα Gerard Pique να μη ξέρεις ποιος είναι;

– Είσαι απόλυτα εξοικειωμένη με όλες τις αντρικές συνήθειες.

Το να μπαίνεις στο μπάνιο και να έχει τρίχες παντού επειδή μόλις ξυρίστηκε (και φυσικά δεν πρόλαβε να τις μαζέψει), ας πούμε. Και γενικότερα, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ συνηθίζουν να κάνουν οι άντρες.

– Είναι ο πλέον κατάλληλος στο να σε συμβουλέψει για θέματα σχέσεων (και όχι μόνο)

Σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα, είναι άντρας και έχει και περισσότερες εμπειρίες. Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

-Έχεις πάντα και παντού κάποιον να σε προστατεύει

Όχι ότι οι γονείς ή η μεγαλύτερη αδερφή δεν σε κάνουν να νιώθεις έτσι, αλλά πώς να το κάνουμε, ο μεγαλύτερος αδελφός είναι άλλο πράγμα.

– Ξέρεις από πρώτο χέρι πώς σκέφτονται οι άντρες και τι συζητάνε όταν είναι όλοι μαζί

Προσωπικά, θυμάμαι τον εαυτό μου συνεχώς ανάμεσα σε αντροπαρέες, να τους ακούω να συζητάνε για μπάλα μέχρι πολιτική και για τέχνες και πολιτισμό (εντάξει σπάνια), μέχρι σχέσεις (εντάξει, σεξ κυρίως). Και εκεί είναι που κατάλαβα πόσο διαφορετικά προσεγγίζουμε εμείς το κομμάτι του σεξ, από ότι εκείνοι.

– Υπάρχει πάντα κάποιος να σε καλύπτει

Θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρή και ήθελα να βγω μέχρι αργά, το να πω στον μπαμπά μου «Θα είμαι μαζί με τα αδέρφια μου» ήταν υπεραρκετό για να μη ρωτήσει ούτε που θα πάω, ούτε τι ώρα θα γυρίσω, ούτε τίποτα άλλο. Αν και τις περισσότερες φορές όντως έβγαινα μαζί τους, πάντα με κάλυπταν και βοηθούσαν σε τέτοια θέματα.

– Είναι ο καλύτερος σου φίλος

Αυτός που θα σε συμβουλέψει με ανιδιοτέλεια, θα περνάτε τέλεια μαζί και πάντα θα νιώθει υπερήφανος για σένα (ακόμα κι αν δεν το δείχνει συνέχεια).

Είναι πάντα εκεί

Και όταν λέω πάντα, το εννοώ. Από το να έρθει να σε πάρει στις 5:00 το πρωί που έχεις ξεμείνει σε ένα party, μέχρι να σε συμβουλέψει για μια πολύ σημαντική συνέντευξη για δουλειά. Ακόμα κι αν πια σας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα, εκείνος θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να σου δείχνει πως είναι δίπλα σου, έτοιμος να σε στηρίξει σε όλα.

 

Απάντηση