9 πράγματα που -εγγυήμενα- θα σε βάλουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση

Όταν η γιορτινή ατμόσφαιρα σε αφήνει παγερά αδιάφορη
Πιστεύεις πως το πνεύμα των Χριστουγέννων σε έχει ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό; Πως έχεις χάσει την ικανότητα να αισθάνεσαι τη “μαγεία” των Χριστουγέννων μπλα μπλα μπλα;
Σε καταλαβαίνω. Εκεί που είσαι ήμουν (και μερικές φορές είμαι ακόμα).

Καμία χριστουγεννιάτικη βιτρίνα ή ταινία, κάνένα στολισμένο δέντρο ή δρόμος ή πλατεία, κανένα χριστουγεννιάτικο λαμπάκι, κανένα χαρούμενο παιδιάκι με το τριγωνάκι πουξεφωνίζει  λέει τα κάλαντα, κανένα Αll i want for Christmas is you, Last Christmas ή κάποιο από τα χριστουγεννιάτικα της Καίτης Γαρμπή, κανένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Νιώθεις πως Δεν. Σε. Πιάνει. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.
Όχι, δεν χρειάζεται να περιμένεις να σε επισκεφτεί κάποιο πνεύμα του παρελθόντος τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων (όπως τον Εμπένιζερ Σκρουτζ στο παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς). Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Οι  παρακάτω συμβουλές -είμαι σίγουρη πως- θα αναστήσουν την χαμένη σου χριστουγεννιάτικη διάθεση ή έστω μία σπίθα της.

1. Έχεις ακούσει ποτέ Michael Buble;

Καιρός να το κάνεις. Δεν λέει κάτι ξεχωριστό. Είναι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ήδη ξέρεις, αλλά οτιδήποτε ερμηνευμένο από εκείνον είναι σαν να τραγουδάει ένας άγγελος στο αυτί σου.
https://youtu.be/qaCrJIDHBLA?list=PLRIgFE2kaJe6bp5xWBpYXbYtSUtxqEWxG

2. Το τρίπτυχο- υπερδύναμη καναπές-κουβερτάκι-ταινία  (στην χριστουγεννιάτικη του εκδοχή)
Δηλαδή: καναπές που ιδανικά βρίσκεται δίπλα στο δέντρο, εσύ με πιτζάμες ει δυνατόν χριστουγεννιάτικες και στο pc ή την τηλεόραση χριστουγεννιάτικες ταινίες (σου έχουμε μία πολύ δυνατή λίστα εδώ). Ε δεν μπορεί κάτι θα γίνει.

3. Φτιάξε γλυκά
Κι ας ξέρεις ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι τέλειο. Κι ας μην είναι κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Μπορεί να είναι κέικ, μπράουνις ή κάτι πολύ βρωμερά λαχταριστό όπως αυτάεδώ. Αρκεί όμως που θα πιάσεις το μίξερ και το μπολ και θα λερωθείς με ζάχαρη κι αλεύρι.

4. Αν βαριέσαι να μαγειρεύεις για τον ευατό σου, κανόνισε ένα γεύμα με τις φίλες σου
Διαλέξτε  το σπίτι στο οποίο θα φάτε (ιδανικά αυτής που το έχει στολίσει περισσότερο) και συμφωνείστε ότι κάθε μία θα μαγειρέψει από κάτι.  Είναι ό,τι πιο απλό και αληθινό μπορείτε να κάνετε και μετά από χρόνια θα το θυμάστε πολύ πιο έντονα από οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη βραδινή έξοδο.

5. Πήγανε για πατινάζ
Αυτή την περίοδο, όλο και κάπου θα βρεις ένα pop up παγοδρόμιο . Πήγαινε μαζί με παρέα και μη φοβάσαι. Όταν πέφτεις έχει περισσότερη πλάκα.

6. Έχεις χριστουγεννιάτικο πουλόβερ;
Ναι αυτό με τα -οριακά άσχημα- χριστουγεννιάτικα σχέδια. Αυτό που τρυπάει κιόλας. Έχεις; Αλήθεια; Έ τι το συζητάμε;  Τι εννοείς με τι θα το φορέσεις; Με ό,τι θα φόραγες και το αγαπημένο σου πουλόβερ.

7. Βάλε φαντασία στην ζεστή σοκολάτα
Με άλλα λόγια, πρόσθεσε το αγαπημένο λικέρ ή ποτό (το ρούμι ταιριάζει άψογα) ή λιώσε μέσα στο γάλα την αγαπημένη σου σοκολάτα.

8. Αγόρασε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο
Ποτέ, μα ποτέ, όσο χρονών κι αν φτάσω δεν θα βαρεθώ αυτό το ημερολόγιο που σου έχει ένα σοκολατάκι για κάθε μέρα του Δεκεμβρίου. Σαν να σε επιβραβεύει που είναι Χριστούγεννα ή που τήρησες τα new year’s resolutions της προηγούμενης χρονιάς (λέμε τώρα).

9. Αν ούτε αυτά βοηθήσουν (aka ακόμα νιώθεις Σκρουτζ-είσαι ανίατη περίπτωση), τότε μία είναι η λύση.
Κόκκινο κραγιόν. Φόρα το κάθε μέρα, παντού, είτε πας στη δουλειά, είτε για καφέ, είτε για ποτό, είτε στο στο σούπερ μάρκετ με τις φόρμες (αλήθεια, δοκίμασε το, μαγική αίσθηση). Στο κάτω κάτω, ποτέ δεν μπορείς να κάνεις λάθος με το κόκκινο κραγιόν.

Απάντηση