Πώς θα διώξεις τις αρνητικές σκέψεις με 5 τρόπους!

Καθάρισε το μυαλό σου από τις άσχημες σκέψεις για να έχεις μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή!

   Η καθημερινότητα, τα άσχημα γεγονότα, η πίεση στη δουλειά, η οικονομική κρίση δηλητηριάζουν τη σκέψη μας και προκαλούν αρνητικές εικόνες στο μυαλό μας. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την ψυχική αλλά και τη σωματική υγεία. Χρειάζεται, λοιπόν, προσπάθεια για να αποφορτίσουμε το μυαλό μας από τις αρνητικές σκέψεις και να ηρεμήσουμε το πνεύμα μας. Ακόμη κι αν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, θα τα καταφέρεις!

1. Ξεκίνα γυμναστική

Κατά τη διάρκεια της άσκησης απελευθερώνονται ενδορφίνες που προκαλούν ευεξία και διώχνουν το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις. Κάνε γιόγκα που ηρεμεί το πνεύμα, χορό, τρέξιμο, τέννις ή ο,τιδήποτε άλλο θα εκτονώσει την ενέργειά σου και θα σε χαλαρώσει.

2. Έκφρασε τα συναισθήματά σου

Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Μίλα για όσα σε απασχολούν με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και νιώθεις ότι θα σε καταλάβουν. Όσο κρατάς μέσα σου τα προβλήματα και τα άγχη σου αυτά διογκώνονται και κατακλύζουν το νου σου. Κι αν δυσκολεύεσαι να μοιραστείς τις σκέψεις σου με κάποιον, δοκίμασε να τις αποτυπώσεις στο χαρτί. Γράφοντας όσα σε ανησυχούν, τα βγάζεις από μέσα σου και αποφορτίζεσαι. Αν μάλιστα θέλεις να νιώσεις μεγαλύτερη ανακούφιση, στο τέλος σκίσε το χαρτί και πέταξε μαζί με αυτό τους φόβους και το άγχος σου.

3. Διώξε τους τοξικούς ανθρώπους

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τους αρνητικούς ανθρώπους που απορροφούν την ενέργειά σου και σου χαλάνε τη διάθεση. Όταν κάποιος συνεχώς μεμψιμοιρεί σε επηρεάζει και οδηγεί το μυαλό σου σε αρνητικές σκέψεις. Κράτα στο περιβάλλον σου θετικούς ανθρώπους που σε κάνουν να χαμογελάς και σου φτιάχνουν τη διάθεση.

4. Διάβασε

Τροφή για τη σκέψη μας είναι το διάβασμα. Και είναι ο πιο απλός τρόπος για να ξεφύγει το μυαλό σου από ο,τιδήποτε αρνητικό. Διαβάζοντας ένα ευχάριστο βιβλίο ή το αγαπημένο σου περιοδικό, στρέφεις εκεί την προσοχή σου και απομακρύνεις οποιαδήποτε σκέψη σου δημιουργεί ανησυχία.

5. Μην είσαι ενοχική

Μια από τις πιο συχνές αιτίες που οδηγούν σε αρνητικές σκέψεις είναι οι ενοχές. Κάνοντας τον απολογισμό της ημέρας πολλές φορές μπορεί να είσαι υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό σου. Μην κατηγορείς εσένα για ό,τι πάει στραβά. Αγάπησε τον εαυτό σου και προσπάθησε να είσαι περήφανη για κάθε βήμα που καταφέρνεις να κάνεις. Μην αυτομαστιγώνεσαι και προσπάθησε να διορθώνεις ένα- ένα όσα πράγματα περνούν από το χέρι σου.

Μπορεί τα παιχνίδια του μυαλού πολλές φορές να σου προκαλούν αναστάτωση, όμως με λίγη προσπάθεια μπορείς να βάλεις εσύ τους κανόνες. Καλλιέργησε το νου σου και απόλαυσε μια ήρεμη ζωή προσελκύοντας την ευτυχία με θετικές σκέψεις.

Απάντηση