Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου στην εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί”

Την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας η προγραμματισμένη Ημερίδα «Δυσλειτουργία στην οικογένεια: Ο κύκλος της βίας και της προδοσίας». Την Ημερίδα συνδιοργάνωσε η Πρωτοβουλία για το Παιδί και το τοπικό τμήμα Βεροίας της ΑΧΕΠΑ «Βεργίνα». Προσκεκλημένη Οργάνωση ήταν το
Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ», που  εδρεύει στην Καβάλα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης της ΕΛΑΣ κ. Διονύσης Κούγκας, εκπρόσωποι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, εκπρόσωποι του Διοικητή της Ι Μεραρχίας και του ΚΕΔΔΥ, καθώς και πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικοί, ειδικοί των κοινωνικών επιστημών και της ψυχικής υγείας, μέλη και εθελοντές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, μέλη της ΑΧΕΠΑ, αλλά και απλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.
Πριν από την κυρίως εκδήλωση ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα και τον τίτλο του Επιτίμου Μέλους στον Ύπατο Κυβερνήτη της ΑΧΕΠΑ Ευρώπης  κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, για την προσφορά του στον Σύλλογο.
Παρουσιάστηκαν τρείς εισηγήσεις που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, από την κ. Ελένη Φώτου, Δικαστική Ψυχολόγο, τον κ. Νίκο Καραγιαννίδη Αστυνόμο Α΄ εν αποστρατεία, μέλη της «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» και την κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργό της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Κατόπιν παίχτηκε η ταινία μικρού μήκους του κ. Γρηγόρη Βαρδαρινού «The noir project». Επακολούθησε συζήτηση, που κράτησε την εκδήλωση μέχρι αργά, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού για απαντήσεις σε ζωτικά ερωτήματα ήταν αμείωτο.
Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί θερμά:
1.Την Οργάνωση «ΒΙΑ ΣΤΟΠ» για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησης και την ουσιαστική παρουσία της με εισηγήσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος.
2.Το τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ, για την άψογη συνεργασία.
3.Το Επιμελητήριο Ημαθίας για την παραχώρηση της αίθουσας και προσωπικά την κ. Μαυροπούλου για τις εξυπηρετήσεις που παρέσχε.
4.Τις Επιχειρήσεις των Γ. Καλλιγά και Κ. Καλλιγά «ΛΕΞΙΣ» και “Super Course”, για την χορηγία στην εκτύπωση όλων των εντύπων της εκδήλωσης.
5.Το Ξενοδοχείο «Δήμητρα» στη Βεργίνα, της κ. Αγγελικής Ζησέκα, για τη φιλοξενία των ομιλητών.
6.Την σχολική κοινότητα για την ανταπόκριση και τη διάθεση ουσιαστικής συμμετοχής που επέδειξε.
7.Τα ΜΜΕ της πόλης μας που πρόβαλαν και ανέδειξαν το γεγονός.
8.Τους εθελοντές μας, που εργάστηκαν για την επιτυχία της Ημερίδας.

Απάντηση