ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Αναφορικά με το «αλαλούμ» στην πληρωμή της βασικής ενίσχυσης το μόνο που έχουμε να τονίσουμε είναι ότι αντικατοπτρίζει την σημερινή πραγματικότητα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και την σύγχυση στην οποία βρίσκεται το Υπουργείο Γεωργίας. Καμία πληροφόρηση, περικοπές, λάθη επί λαθών, αδικίες εις βάρος των αγροτών δικαιούχων, παράνομες παρακρατήσεις, απλήρωτοι παραγωγοί.

Μπροστά σ αυτή  την κατάσταση αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι άμεσα να προχωρήσουν οι διορθώσεις και να γίνει γρήγορα η πληρωμή των παραγωγών που δεν πληρώθηκαν. Είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις του αγροτικού κόσμου που η όποια καθυστέρηση δημιουργεί τεράστια ζητήματα και εμπλοκές με ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Τράπεζες, Δημόσιο, Υποχρεώσεις προς τρίτους, επιβίωση των αγροτικών οικογενειών, κλπ.

 

Ένα άλλο επίσης  θέμα  το οποίο θέλουμε να θίξουμε είναι ότι στην  κατάθεση του κρατικού προυπολογισμού και τα νούμερα που καλούμαστε να πληρώσουμε για την επόμενη χρονιά μας παραπέμπουν (σύμφωνα με μια πρόχειρη δική μας ανάγνωση) σε μία αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 20% και της προκαταβολής φόρου στο 75%. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που λάβαμε (εισοδήματα του 2015 με 13%)

Είναι έτσι  Υφυπουργέ Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη ;

 

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε το μπαράζ ελέγχων ξένων  αγρεργατών  (με βαριά πρόστιμα εις βάρος των αγροτών)  σε περιοχές της χώρας όπου αυτήν την περίοδο κάποιες αγροτικές εργασίες είναι στο φόρτε τους .

Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να πείσουμε την Δημόσια διοίκηση για τα οφέλη που θα έχει το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΓΑ κατ επέκταση από την νομιμοποίηση την ασφάλισή τους και την πληρωμή τους με εργόσημα..  Αντ αυτού ο δυσκίνητος και γραφειοκρατικός τομέας απαντά με την εμμονή του σε ξεπερασμένες και πολύπλοκες πρακτικές και βαριά πρόστιμα.

 

Για όλα αυτά λυπούμαστε  αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε έως ότου πείσουμε  για την ανάγκη εφαρμογής του αυτονόητου. Κάτι που φυσικά  στις μέρες μας  φαίνεται  πως είναι και το ζητούμενο.

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Comment here