Ο Τραμπ επιμένει στο μπλόκο στους μουσουλμάνους – Φύρερ τον χαρακτηρίζουν αμερικανικά ΜΜΕ

O πολυεκατομμυριούχος παρομοίασε την πρότασή του με το σχέδιο Ρούζβελτ στον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο – Διεθνής η κατακραυγή από Κάμερον, Ομπάμα, Ολάντ

Παγκόσμια κατακραυαγή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες ζήτησε να υπάρξει αποκλεισμός των μουσουλμάνων από τις ΗΠΑ. Παρά, όμως, τις έντονες αντιδράσεις από τον ΟΗΕ, ηγέτες ξένων χωρών όπως ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ και τη σκληρή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου που ζήτησε την αποπομπή του από την κούρσα των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο ίδιος ο πολυεκατομμυριούχος δηλώνει αμετανόητος.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να παραλληλίσει το μέτρο που προτείνει με αυτό που εφάρμοσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούζβελτ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όταν εφάρμοσε τον εγκλεισμό σε ειδικά στρατόπεδα 110.000 ανθρώπων μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941.

«Αυτό που κάνω δεν διαφέρει από το σχέδιο του Ρούζβελτ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτο. Έχουμε ανθρώπους που θέλουν να βάλουν βόμβες στα σπίτια μας . Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει» δήλωσε στην εκπομπή του ABC “Good Morning America”.

Η πιο σκληρή αντίδραση ήρθε από δύο αμερικανικές εφημερίδες την New York Daily News και την Philadelphia Daily News με την πρώτη να παρομοιάζει τον Τραμπ με τζιχαντιστή που αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας και την δεύτερη με τον «Νέο Φύρερ» επιλέγοντας μια φωτογραφια στην οποία ο πολυεκατομμυριούχους κάνει έναν χαιρετισμό παρόμοιο με τον ναζιστικό.

Απάντηση