Νέα «τρύπα» 7 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999 – 2008 – Πώς τοποθετείται ο Μπουτάρης

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η νέα «μαύρη τρύπα», ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ, που εντόπισε το τελευταίο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας. Πρόκειται για εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999 – 2008.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε το φόβο ότι θα προχωρήσει και σε αυτή την περίπτωση το Δημόσιο σε δέσμευση λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Πολλά από αυτά τα δικαιολογητικά που βρέθηκαν στην έκθεση είναι πλαστά και είναι παράλογο να ζητάει το κράτος λεφτά που δεν κατατέθηκαν στα ταμεία, όχι εξ επί τούτου του Δήμου, αλλά επειδή κάποιοι τα πήραν. Θα πρέπει να στραφεί εναντίον αυτών που τα πήραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξουν οι υπηρεσίες του Δήμου, ο δήμαρχος είπε πως «θα πρέπει να συζητήσουμε με την οικονομική επιθεωρήτρια. Είναι ζήτημα της κεντρικής κυβέρνησης. Είναι ένα θέμα δεκαετίας και πριν από το 1999-2008. Μέχρι πότε δηλαδή θα πάει αυτή η ιστορία;».

Απάντηση