Ό, τι του φανεί του λωλοστεφανή με τις πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης

Φουντώνει αντί να καταλαγιάζει η οργή των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής όσο περνούν οι ώρες και ολοένα και περισσότεροι αγρότες τσεκάρουν το λογαριασμό τους, βλέποντας να έχουν λάβει είτε κουτσουρεμένα τα ποσά της α’ δόσης ενιαίας ενίσχυσης, είτε έχουν αποκλειστεί εντελώς

Αγανάκτισε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ξεσπάθωσε κατά των υπευθύνων μέχρι και μια πρώην αντιπρόεδρος του οργανισμού, η Δήμητρα Χαλικιά

Το μέγεθος του μπερδέματος που φαίνεται να ξεφεύγει από τα όρια των μικρολαθών μαρτυρά και η όλο νόημα ανάρτηση της πρώην αντιπροέδρου του οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με τις πληρωμές (ΟΠΕΚΕΠΕ), Δήμητρας Χαλικιά, νυν γραμματέα διαχείρισης πόρων στο υπουργείο Εργασίας.

«Μοιράστηκαν τα νέα δικαιώματα για τη νέα ΚΑΠ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. ”Παρουσιάστηκαν” πολλά μα πάρα πολλά προβλήματα σε ΟΛΗ την ύπαιθρο . Δίνω κάποια παραδείγματα : ΝΕΟΣ κτηνοτρόφος με 475 ζωικές μονάδες λαμβάνει 4.000 ευρώ. Παλαιότερος κτηνοτρόφος με 7 ζωικές μονάδες λαμβάνει 80.000 (ναι ογδόντα χιλιάδες ευρώ)», σημειώνει το πρώην ανώτατο στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν παραλείπει να ζητήσει αλλαγές στο μηχανισμό του οργανισμού: «Τα κεφάλια των συγκεκριμένων διευθυντών του ΟΠΕΚΕΠΕ πότε θα πέσουν; Πότε έτρεξαν εικονική πληρωμή για να δουν τι θα γίνει; Ποιες/ποιοι είναι αυτές και αυτοί που ξεφτιλίζουν έτσι την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ; Πόσο καιρό θα κωφεύουν κάποιoι;»

Αντιπροσωπευτικά του «κουρνιαχτού» που έχει σηκώσει στην ύπαιθρο μια διαδικασία εδώ και αρκετά χρόνια γίνονταν ομαλά, κατά τις πλείστες των περιπτώσεων έχει δώσει λαβή για σχόλια εκ μέρους των παραγωγών, που διαμαρτύρονται προς πάσα κατεύθυνση.

Αλλά και τα σχόλια που αναρτούν οι αναγνώστες του AgroNews είναι σαφώς ενδεικτικά της απογοήτευσης και της αγανάκτησης των παραγωγών, που άλλα περίμεναν να δουν στους λογαριασμούς τους και άλλα ποσά είδαν τελικά.

«Δεν ξέρω αν θα πρέπει να κλάψω ή να γελασω με αυτό που είδα στον λογαριασμό, έρχεται και ο Ελγα με το ΟΓΑ από πίσω και μας από τελειώσαμε. Με 150 στρέμματα με μείναν 700 τα λιπάσματα να πλήρωσε τα καυσιμα…… Πρώτη φορά αριστερά», λέει ο Χρήστος, ενώ η Βασιλική γράφει: «ποια δικαιώματα, 100 πρόβατα και 200 στρέμματα καλλιέργειες και μπήκαν στην τράπεζα 1.500 ευρώ με σύνολο δικαιωμάτων 26, ενώ γιαγιά με σύνολο δικαιωμάτων 0,55 θα πάρει 3.500 ευρώ».

Απάντηση