13 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις μέχρι τα 29 σου!

Oταν ήδη μου φαίνονται τρομακτικά τα 25, δεν ξέρω πως θα νιώθω λίγο πριν τα 30. Το πιο σύνηθες είναι να σε πιάνουν τα άγχη σου και τα υπαρξιακά σου, ποια είμαι, που πάω, τι θα κάνω στη ζωή μου.

Λίγο πριν αυτή την ηλικία σταθμό – κάπου ανάμεσα στα νιάτα και την πραγματικά ενήλικη ζωή- πρέπει να αφήσεις πίσω μερικές συνήθειες, γιατί μεγαλώνεις και νέες συνήθειες θα σου χτυπήσουν όπου να ναι την πόρτα.

1. Πες αντίο στα χαζοφλέρτ που ξέρεις ότι μόνο κακό σου κάνουν. Μιλάμε γι’ αυτούς τους τύπους που πάνε και έρχονται κατά διαστήματα, σε θυμούνται όποτε θέλουν αυτοί και στο τέλος σε παρατάνε μέχρι να σε ξαναθυμηθούν και πάει λέγοντας.. Βρες τη σχέση που σε γεμίζει σταθερά, χωρίς να σε πιάνει και να σε αφήνει ανάλογα με τα κέφια.

2. Όχι άλλο junk food! Δε θέλω να σε τρομάζω, αλλά σ’ αυτή την ηλικία ο μεταβολισμός αλλάζει. Μια κακή συνήθεια (ένα νόστιμο burger δηλαδή) θα σου κοστίσει πλεόν περισσότερο σε σχέση με τα παιδικά ή φοιτητικά σου χρόνια. “A moment on the lips, forever on the hips”.

3. Αγάπησε τον εαυτό σου τώρα και σταμάτα να τον παραμελείς. Περπάτα περισσότερο και άσε λίγο στην άκρη το αυτοκίνητο, γυμνάσου και βρες μια δραστηριότητα που να σε ξεκουράζει, μην ξενυχτάς άσκοπα (να οι μαύροι κύκλοι μετά!) και μην καπνίζεις.

4. Κάνε εξετάσεις τακτικά. Η πρόληψη είναι πάντα μια καλή αρχή να ξεπεράσεις οτιδήποτε απασχολεί τον οργανισμό σου. Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει κάποιος πότε πήγες στο γυναικολόγο και εσύ απαντήσεις “πριν 3 χρόνια” λέω να σε βάλεις τιμωρία. Είσαι αρκετά μεγάλη ώστε να οργανώνεις τακτικές επισκέψεις στους γιατρούς σου.

5. Αχ αυτά τα ρούχα σου. Ξεκαθάρισε τη ντουλάπα σου. Σταμάτα να ξοδεύεις τα χρήματα σου για ρούχα που ξέρεις ότι δεν ταιριάζουν πια στην καθημερινότητα σου – να σου θυμίσω έχεις τελειώσει το σχολείο και κάθε πρωί πρέπει να πηγαίνεις με λίγο πιο επίσημα ρούχα στο γραφείο.

6. Αρνητικότητα. Καταπολέμησε το άγχος σου και όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Οι μέρες σου θα είναι μέσα στην πίεση εφόσον αποφάσισες να φτιάξεις το μέλλον σου, να αναλάβεις υποχρεώσεις ή να δουλέψεις για να ζήσεις μόνη σου. Τα αρνητικά συναισθήματα δε χωράνε στ ζωή σου.

7. Κράτα καλές σχέσεις. Μπαίνεις σε μια ηλικία όπου οι επαφές και οι γνωριμίες μπορεί να σου ανοίξουν πολλές πόρτες. Φρόντιζε να αφήνεις καλές εντυπώσεις στα άτομα που γνωρίζεις και δουλεύεις μαζί.

8. Ξεκαθάρισε τους φίλους σου. Κράτα δίπλα σου αυτούς που στ’ αλήθεια θες, όχι τους φίλους που ξέμειναν απλά με τα χρόνια, μόνο κα μόνο από συνήθεια. Όσοι σε ρίχνουν μονίμως ή δε χαίρονται για σένα ή δε σου ταιριάζουν πια, δεν έχουν λόγο να βρίσκονται δίπλα σου.

9. Ανεξαρτησία. Μπορείς να προσπαθήσεις να σταθείς στα πόδια σου μακριά από το σπίτι των γονιών σου ή να αναβαθμίσεις το χώρο σου με νέα έπιπλα, μοντέρνα, πρακτικά, χωρίς αφίσες του Νικοπολίδη πια στους τοίχους.

10. Σταμάτα να μαλώνεις με τους δικούς σου για ανόητα πράγματα. Ξεκίνα να εκτιμάς τις στιγμές που έχεις μαζί τους, φρόντιζε να τους βλέπεις πιο συχνά και να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

11. Συντόνισε το στυλ σου, το μακιγιάζ σου και το χτένισμα σου σύμφωνα με την ηλικία σου. Έλα μην κλαις, δε σε πήραν και τα χρόνια – αλλά αυτά τα πιαστράκια με τις πεταλούδες δεν ταιριάζουν στο χτένισμα του γραφείου.

12. Μη μένεις σε σχέσεις που σε κρατάνε πίσω. Είναι δικό σου θέμα το πότε και αν θα ριχτείς στο ψάξιμο για τον ένα και μοναδικό, αλλά μη χάνεις στιγμές μέσα σε σχέσεις που δε σου προσφέρουν τίποτα.

13. Βάλε στόχους. Η’ αναθεώρησε αυτούς που είχες ήδη. Δε χρειάζεται να βάλεις στόχους που θα σε αγχώνουν, κάνε μικρά και σταθερά βήματα

Απάντηση