Ο συνδυασμός του Κορκίδη νικητής στις εκλογές της ΕΣΕΕ

Ο συνδυασμός του Βασίλη Κορκίδη, «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο», αναδείχθηκε πρώτη επιλογή των εμπόρων στις σημερινές εκλογές της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο συνδυασμός του νυν προέδρου της ΕΣΕΕ έλαβε ποσοστό 80% και κατέλαβε 20 από τις 25 έδρες του διοικητικού συμβουλίου. Ακολούθησε ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συνεργασία Εμπόρων», με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, με ποσοστό 12% και 3 έδρες και ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με 8% και 2 έδρες.

Προηγήθηκε η εκλογική γενική συνέλευση της ΕΣΕΕ κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μετέφεραν τις αγωνίες για το μέλλον της εμπορικής επιχείρησης και τις ιδιαιτερότητες της κρίσης σε κάθε περιοχή της χώρας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης πρότεινε ένα πλαίσιο βασικών διεκδικήσεων για την επόμενη τριετία, με θέματα όπως η αντιμετώπιση της «επιχειρηματικής μετανάστευσης» και της «καταναλωτικής αιμορραγίας» από τις παραμεθόριες περιοχές προς τις γειτονικές χώρες, αποκατάσταση του ειδικού καθεστώτος μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ 2014-2020, με ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων, δημιουργία «Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών Επιχειρήσεων» για χορήγηση μικροδανείων, αντιμετώπιση των capital controls και των «κόκκινων» επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων, μείωση του κόστους των υπηρεσιών του e-banking και της προμήθειας χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, εφοδιασμός όλων των μικρών επιχειρήσεων με POS μηχανήματα και άλλα.

 

Απάντηση