Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν αλλά πήρε το διπλο στη Βέροια στο 86′(0-1)

Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν και στη Βέροια, αλλά πήρε βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα χάρη στο γκολ του εορτάζοντα Καρέλη στο 86′. Κορυφαίος για τους πράσινους ο Εσιέν!

Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ξανά με πολύ άγχος στις προσπάθειές του, δίνοντας χώρο στη Βέροια που δεν ήξερε όμως τι να τον κάνει. Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο του ματς, δίχως ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια απειλητική στιγμή προς την εστία του Στιλ, ενώ μετά το συγκεκριμένο διάστημα το Τριφύλλι πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε κυρίως από την αριστερή πλευρά να αναπτυχθεί και να βρει τα ρήγματα.

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού έγινε στο 24′ (!) σε κεφαλιά του Εσιέν από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς, ενώ το πρώτο σουτ προς την εστία για τη Βέροια έγινε στο 37′ (!) δείγμα του κάκιστου θεάματος που προσέφεραν οι δύο ομάδες.
Παρά ταύτα οι Πράσινοι κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ στο 38′ όταν πρέσαραν σωστά στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, ανάγκασαν τον Ναζλίδη να κάνει λάθος και ο Πέτριτς που έκλεψε και μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Λόπεθ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 40′ η Βέροια είχε καλή στιγμή σε γρήγορη αντεπίθεση και σουτ του Μαγέφσκι εντός περιοχής που σταμάτησε πάνω στο τάκλιν του πανταχού παρών Ζέκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 47′ όταν ο Μαρινάκης έβγαλε έξοχη σέντρα προς τον Πέτριτς που έπιασε την κεφαλιά, ο Λόπεθ απέκρουσε ασταθώς και εν συνεχεία μπλόκαρε την προβολή του Πράνιτς εξ επαφής!

Ο Ισπανός “κίπερ” έσωσε την ομάδα του και στο 52′ σε τετ α τετ με τον Καρέλη, από πάσα του Πέτριτς, ενώ στο 66′ ο Εσιέν έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εκ νέου, με τη Βέροια να ισορροπεί, αλλά ο Παναθηναϊκός χτύπησε στο 86′ με σκόρερ το Νίκο Καρέλη. Ο Πράνιτς  εκτέλεσε το φάουλ, ο Σάντσεθ πήρε την κεφαλιά, ο Λόπεθ απέκρουσε και πάλι αλλά ο Καρέλης με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό χαρίζοντάς του την πολύ σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης):
Λόπεθ -Νέτο, Ετζενγκέλε, Οστοϊτς, Γιαννούλης- Ιμπραχίμ (88′ Καϊκούτ), Αρτσε, Μαγέφσκι (83′ Γεωργιάδης) -Ναζλίδης, Γιουσούφ, Κόλα (60′ Μπατιόν).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Μαρινάκης, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο- Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς- Αμπεϊντ (77′ Ατζαγκούν), Καρέλης- Πέτριτς (64′ Κλωναρίδης).

Διαιτητής: Ι. Δελφάκης (Αρκαδίας).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη για ψυχολογικούς κυρίως λόγους μετά την τιμωρία στο αναβληθέν ντέρμπι και την ήττα από τον Ηρακλή. Η Βέροια από την πλευρά της εξακολουθεί να μην έχει νικηφόρο αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδό της και όσο δεν βρίσκει βαθμούς στην έδρα της ο στόχος της θα γίνεται δυσκολότερος.

GREXIT: Απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα ήταν ο Κόλα. Ο επιθετικός από τη Ζάμπια τα βρήκε σκούρα από τους Σάντσεθ και Ταυλαρίδη και σε καμία στιγμή του αγώνα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Δελφάκης από την Αρκαδία έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στις κάρτες, με πιο χαρακτηριστική την κίτρινη στον Εσιέν για γρήγορη εκτέλεση φάουλ (22’) ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν κράτησε ούτε ένα δευτερόλεπτο καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο. Στο 67’ θα μπορούσε να βγάλει δεύτερη κίτρινη στο Νέτο για φάουλ επί του Καρέλη, ενώ στο 92’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τελάντερ το οποίο ήταν κολλημένο οπότε σωστά άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

ATM: Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα δρόμο να διαβεί μέχρι οι παίκτες του να κατανοήσουν τη νέα φιλοσοφία του προπονητή τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι έβγαλε απόψε αντίδραση ως ομάδα, πάλεψε μέχρι το τέλος και πήρε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη δίχως το μεγάλο του αστέρι, Μάρκους Μπεργκ.

PLAN B: Ο Γιώργος Γεωργιάδης διατήρησε το προσφιλές του 4-3-3 για τη Βέροια, με τον Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια, το Νέτο δεξιά στην άμυνα, τον Γαννούλη αριστερά και τους Ετζενγκέλε και Οστοϊτς στόπερ, τον Ιμπραχίμ “κόφτη”, τους Αρτσε και Μαγέφσκι εσωτερικούς, τον Γιουσούφ και τον Ναζλίδη στα άκρα και τον Κόλα στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Αντρέα Στραματσόνι από την πλευρά του αιφνιδίασε με την επιλογή του 4-3-2-1 ως σχηματισμό του Παναθηναϊκού με την παρουσία έκπληξη από πλευράς προσώπων τον Τελάντερ που επέστρεψε στην ενδεκάδα αντί του Ταυλαρίδη. Ο Στιλ ήταν ο τερματοφύλακας, δεξιός μπακ ο Μαρινάκης, αριστερός ο Νάνο, Σάντσεθ και Τελάντερ οι στόπερ, ο Εσιέν αμυντικός μέσος με τον Ζέκα και τον Πράνιτς εσωτερικούς χαφ, ο Αμπεϊντ και ο Καρέλης σε ελεύθερους ρόλους δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και ο Πέτριτς στην κορυφή της επίθεσης. Στο 64’ ο Κλωναρίδης αντικατέστησε τον Πέτριτς στην κορυφή της επίθεση και στο 77’ ο Ατζαγκούν τον Αμπεϊντ, δίχως να τροποποιηθεί η διάταξη της ομάδας.

ΕURO GROUP: Η πρώτη νίκη του Αντρέα Στραματσόνι στο πρωτάθλημα επετεύχθη σε μία δύσκολη έδρα και με τον Μάικλ Εσιέν να πραγματοποιεί εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και να μπαίνει για πρώτη φορά στο πνεύμα της ομάδας. Ειδικά το γεγονός ότι ανέβαζε την απόδοσή του ενώ περνούσε ο χρόνος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε καλά για τον ιδιο στα πρώτα λεπτά. Εξαιρετική απόδοση είχε ο Ζέκα, αλλά και ο σκόρερ του Παναθηναϊκού στο αποψινό ματς, Νίκος Καρέλης ενώ θετική ήταν η συνύπαρξη των Σάντσεθ και Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας.

 

Απάντηση