Φτιάξτε μόνη σας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Θέλετε να φτιάξετε όμορφα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και να μην ξοδέψετε μια περιουσία στα εποχιακά είδη; Δείτε εδώ μια ωραία και εύκολη ιδέα!

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι τρέχουν στα κοντινότερα καταστήματα, για να προμηθευτούν εποχιακά είδη. Στολίδια, δέντρα, γιρλάντες, αυτοκόλλητα, χρυσόσκονες και πολλά άλλα! Όμως, όπως σίγουρα γνωρίζετε, τα πιο ωραία στολίδια και διακοσμητικά είναι αυτά που κατασκευάζετε μόνη σας.

Ψάχνοντας σε διάφορα ξένα blogs και βιβλία κατασκευών, ανακαλύψαμε αυτή την πανεύκολη κατασκευή που ονομάζεται χιονόμπαλα έλατο. Όταν τη φτιάξετε, θα μοιάζει σα να την αγοράσατε από ακριβό κατάστημα!

Δοκιμάστε να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας για νιώσετε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων! Τα υλικά που θα χρειαστείτε δεν είναι πολλά και επίσης είναι και πολύ οικονομικά.

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή για το σαλόνι

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο διακοσμητικό για το στολισμό του σαλονιού σας είναι:

  • Γυάλινα βάζα ή ακόμα και μπουκάλια.
  • Μικρά δεντράκια ή παιχνιδάκια.
  • Ψεύτικο χιόνι.
  • Χρυσόσκονη άσπρη και χρυσή.
  • Κόλλα υγρή.
  • Καθαριστικό.
  • Σπρέι χρώματος της επιλογής σας.

Για να τα φτιάξετε:

Το πρώτο πράγμα είναι να καθαρίσετε πολύ καλά τα βαζάκια και τα μπουκάλια σας. Με οινόπνευμα βγάλτε οποιαδήποτε εναπομείνουσα κόλλα και απομακρύνετε κάθε δαχτυλιά. Αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά.

Μετά το σχολαστικό πλύσιμο και αφού έχουν στεγνώσει καλά, πάρτε τα καπάκια και βάψτε τα με 2 στρώσεις σπρέι. Στις φωτογραφίες που βλέπετε τα καπάκια έχουν βαφτεί άσπρα, αλλά μπορείτε να επιλέξετεχρυσό, ασημί ή ακόμα και κόκκινο.

Πάρτε την υγρή κόλλα σας ή τη θερμόκολλα και κολλήστε τα δεντράκια στο καπάκι. Γυρίστε το καπάκι ανάποδα, ύστερα από λίγα λεπτά, για να σιγουρευτείτε ότι κόλλησαν καλά.

Αφού κολλήσουν, πασπαλίστε πάνω στα δέντρα τη χρυσόσκονη της επιλογής σας, Στη συνέχεια, πάρτε το βάζο και ρίξτε μέσα το χιόνι. Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε έξτρα χρυσόσκονη.

Πάρτε το καπάκι, βάλτε κόλλα και βιδώστε το πολύ καλά. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε. Δεν είναι πανέμορφο;

Tip 1: Χρησιμοποιήστε πολλά διαφορετικά μεγέθη από βαζάκια, για να δημιουργήσετε μια υπέροχη γιορτινή σύνθεση.

Tip 2: Αν θέλετε μπορείτε αντί για έτοιμα δεντράκια, να πάρετε κουκουνάρια, να τα βάψετε, να στολίσετε και να κάνετε την ίδια διαδικασία. Θα βγουν τέλεια!

 

Απάντηση