5 συμβουλές για μια όμορφη εγκυμοσύνη

H εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται ως η πιο ιδιαίτερη και ομορφότερη περίοδος της γυναίκας! Τα συναισθήματα είναι έντονα. Η χαρά όμως πολλές φορές συνοδεύεται από το άγχος με αποτέλεσμα να μην μπορεί μια γυναίκα να απολαύσει το θαύμα της ζωής. Ας δούμε 5 βασικές συμβουλές για μια όμορφη εγκυμοσύνη.

1) Μην αγχώνεστε με το παραμικρό. Ειδικά στην πρώτη εγκυμοσύνη η κάθε γυναίκα αγχώνεται πάρα πολύ. Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά και να έχετε διαβάσει ακόμα περισσότερα και δυστυχώς υπάρχουν δύσκολες εγκυμοσύνες και εγκυμοσύνες με επιπλοκές. Όμως, όλα αυτά δεν θα συμβούν και σε εσάς. Απολαύστε την εγκυμοσύνη σας, χαρείτε το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας

2) Βγάλτε πολλές φωτογραφίες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες βγάζουν φωτογραφία κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης! Υπάρχουν όμως γυναίκες που δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα και είναι πραγματικά κρίμα. Βγάλτε όσες φωτογραφίες θέλετε, θα έρθει η στιγμή που θα της κοιτάτε με νοσταλγία.

3) Γυμναστείτε κατόπιν συνεννόησης με το γιατρό! Το περπάτημα είναι μια καλή άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά για τις γυναίκες που δεν είχαν καμιά αθλητική δραστηριότητα πριν μείνουν έγκυες. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο οποίο αντενδείκνυται ακόμα και η ελαφριά άσκηση, προσπαθήστε να περπατάτε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.

4) Τρώτε υγιεινά. Φροντίστε το διαιτολόγιο σας να περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Παρακολουθήστε το βάρος σας και αποφύγετε να πάρετε παραπάνω κιλά (12-14) από αυτά που θα σας πει ο γιατρός σας. Το επιπλέον βάρος αυξάνει τις πιθανότητες για επιπλοκές σε κάθε ηλικία.

5) Εμπιστευτείτε τον γιατρό σας. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε ότι εμπιστεύεστε απόλυτα τον γυναικολόγο σας και ότι σας βγάζει ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξτε έναν γιατρό που πέρα από την επιστημονική κατάρτιση, τον εκτιμάτε και σαν άνθρωπο.

Απάντηση