Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (18 γρ.) διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κ.γ. μίγμα για γλυκά (ή κανέλα)
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
- 250 ml χλιαρό νερό
- λάδι για το τηγάνισμα
Επικάλυψη
- μέλι
- κανέλα
- καρύδια χοντροαλεσμένα
Πώς το κάνουμε:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα.
- Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού κάψει, παίρνουμε με τη χούφτα μας χυλό, την κλείνουμε και με ένα κουταλάκι παίρνουμε τον χυλό που περισσεύει και τον ρίχνουμε προσεχτικά στη κατσαρόλα. Μετά βουτάμε το κουταλάκι σε ποτήρι με νερό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Μόλις οι λουκουμάδες ροδίσουν, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αραδιάζουμε σε χαρτί κουζίνας ή τους ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
- Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα, βάζουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα, τους περιχύνουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.
Απάντηση