Τι χρειαζόμαστε:
- 1000-1200 γρ. κάστανα (για να βγει μισό κιλό καθαρισμένα) ή
- 500 γρ. έτοιμο πουρέ κάστανο ή έτοιμα βρασμένα κάστανα
- 125 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη για το πασπάλισμα
- Ό,τι θέλετε για γαρνίρισμα.
Πώς το κάνουμε:
1) Βράζουμε τα κάστανα να μαλακώσουν και όταν κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε (αν έχουμε έτοιμα κάστανα το προσπερνάμε αυτό). Βάζουμε τα κάστανα μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ (ο έτοιμος πουρές περιέχει ήδη ζάχαρη, γι’ αυτό προσοχή μη το κάνετε έξτρα γλυκό).
3) Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει λίγο και να πάει στους 35° και ανακατεύουμε με το βούτυρο (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και την υπόλοιπη ζάχαρη
5) Αδειάζουμε τη μάζα αυτή στο κέντρο μιας λαδόκολας. Το τυλίγουμε, πλάθοντάς το ταυτόχρονα να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
Απάντηση