Κορμός σοκολάτας – κάστανου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1000-1200 γρ. κάστανα (για να βγει μισό κιλό καθαρισμένα) ή
  • 500 γρ. έτοιμο πουρέ κάστανο ή έτοιμα βρασμένα κάστανα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη  + λίγη για το πασπάλισμα
  • Ό,τι θέλετε για γαρνίρισμα.

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Βράζουμε τα κάστανα να μαλακώσουν και όταν κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε (αν έχουμε έτοιμα κάστανα το προσπερνάμε αυτό). Βάζουμε τα κάστανα μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ (ο έτοιμος πουρές περιέχει ήδη ζάχαρη, γι’ αυτό προσοχή μη το κάνετε έξτρα γλυκό).
Βήμα 2

2) Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, να φτάσει τους 40°.
Βήμα 3

3) Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει λίγο και να πάει στους 35° και ανακατεύουμε με το βούτυρο (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και την υπόλοιπη ζάχαρη
Βήμα 4

4) Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο αυτά μίγματα μέχρι να γίνουν μια νόστιμη, ομοιόμορφη μάζα
Βήμα 5

5) Αδειάζουμε τη μάζα αυτή στο κέντρο μιας λαδόκολας. Το τυλίγουμε, πλάθοντάς το ταυτόχρονα να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
Βήμα 6

6) Όταν το πετύχουμε, το βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για να σφίξει ο κορμός. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γύρω στη μισή ώρα και είναι έτοιμος.
Βήμα 7

7) Τον βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι του κάνουμε κάθετες γραμμές. Μετά το στολίζουμε από πάνω με ό,τι θέλουμε (κερασάκια, σαντιγύ κλπ) και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πιστεύω ότι είναι πιο νόστιμος αν έχει μείνει έξω από το ψυγείο για λίγη ώρα…

 

Απάντηση