Ρεσιτάλ οικογενειοκρατίας από την Σία που διόρισε τα δύο ανίψια της!

Η ανιψιά της στο γραφείο Παρασκευόπουλου και ο ανιψιός της στο γραφείο της – Προκαλεί η κυρία Αναγνωστοπούλου δηλώνοντας: «Είμαι υπόλογη που ένας υπουργός προσέλαβε συγγενείς μου;» και διερωτώμενη: «Είναι κακό να έχει κάποιος στο πολιτικό του γραφείο συγγενείς 3ου βαθμού;»

Μία ιδιόμορφη… ανοσία στη λαϊκή κατακραυγή φαίνεται να αποκτούν τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνουν ρεσιτάλ στον νεποτισμό και την οίηση στην εξουσία, όπως συμβαίνει με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία υποστηρίζει με θράσος και αδιαφορία για το κοινό αίσθημα την οικογενειοκρατία, που φαίνεται ότι αποτελεί καθολική ροπή στο κυβερνών κόμμα.

Το πρόβλημα με την κυρία Αναγνωστοπούλου δεν είναι μόνο ότι διορίστηκαν δύο ανίψια της στο δημόσιο (σε πολιτικά γραφεία υπουργών), δίδοντας άλλη διάσταση στην έννοια της “οικογενειακής αγάπης”, μέρες που είναι, αλλά ότι επιχειρεί με γελοία επιχειρήματα να υπερασπίσει τη νέα μορφή φαυλοκρατίας, που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η πολιτική πρέπει να διεξάγεται με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους. Είμαι από αυτούς που λέω πάντα – και στο κόμμα μου – ότι χτυπάς τις πολιτικές, δεν χτυπάς τα πρόσωπα γιατί θα καταντήσουμε στο τέλος να βγάζουμε μαχαίρι ο ένας στον άλλον” δήλωσε ενδεικτικά (στο Μέγκα το πρωί του Σαββάτου) η υπουργός. Με άλλα λόγια και με τη λογική της κυρίας Αναγνωστοπούλου, δεν πρέπει κανείς να κριτικάρει έναν πολιτικό για πράξεις όπως το να διορίζει όλο του το σόι, η παρέα ή την εκλογική του πελατεία, αλλά μόνο για το τι λέει ή τι εμφανίζει κάθε φορά ως ιδέες του ή πολιτικές του θέσεις – πολύ βολική αλήθεια θεωρία για όποιον βλέπει το δημόσιο ως βιλαέτι του!

Η κυρία Αναγνωστοπούλου κατέφυγε επίσης σε γνωστές κοινότοπες θεωρίες και αναθεματισμούς , του τύπου «γίνεται ένας απίστευτος κανιβαλισμός» και αναρωτήθηκε με περισσή υποκρισία «στο πολιτικό του γραφείο, μπορεί να πάρει κάποιος, βάση του νόμου, έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στο περιβάλλον του; Συγγενικό ή φιλικό; Είναι κακό να έχει κάποιος στο πολιτικό του γραφείο συγγενείς 3ου βαθμού; Είμαι υπόλογη που άλλος υπουργός προσέλαβε συγγενή μου;».

Υπενθυμίζεται πως από τις εκλογές του Ιανουαρίου, είχε διοριστεί στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, η 25χρονη δικηγόρος και ανιψιά της υπουργού, Ελισάβετ Σίσκου, θέση στην οποία επανατοποθετήθηκε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (2-10-2015).

Με άλλη απόφαση στις 6.11.2015 του υπουργού Νίκου Φίλη, διορίζεται αναδρομικά από τις 23.9.2015 στο πολιτικό της γραφείο ως αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, ο 29χρονος ανιψιός της Στέφανος Σίσκος σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η 25χρονη δικηγόρος και ο 29χρονος διοικητικός υπάλληλος

Απάντηση