Δέντρα και μόνιμες καλλιέργειες αδικούνται από τα προσωρινά

Βασανιστήριο χωρίς τέλος «έβγαλε» η ανάρτηση των προσωρινών δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης το βράδυ της Πέµπτης, σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ που παρουσιάζει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Profi. Σωρεία λαθών, προκλητικές αβλεψίες και παιδαριώδεις χειρισµοί απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον προγραµµατισµό ακόµα και εύρωστων αγροτικών εκµεταλλεύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των πληρωμών, με τους αγρότες να μένουν πάλι με το βιβλιάριο στο χέρι. Όπως θα ενημερωθείτε από τη σαββατιάτικη Agrenda, μάταια περίµεναν µε το βιβλιάριο στο χέρι οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Το «πειραγµένο» λογισµικό είχε άλλη απόψη για το πότε θα πληρωθούν. Τώρα, οι διορθώσεις συνεχίζονται και το ραντεβού µεταφέρεται για τη ∆ευτέρα 7 ∆εκεµβρίου, εφόσον το θέλει φυσικά κι ο πληροφορικάριος.

Περίπου 40% απώλειες βγάζουν οι νέες επιδοτήσεις, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας. Στο 40% υπολογίζονται οι απώλειες κοινοτικών ενισχύσεων που θα γράψουν οι περισσότερες αγροτικές εκµεταλλεύσεις. Στις µόνιµες καλλιέργειες, δηλαδή στα δένδρα, εντοπίζονται οι µεγαλύτερες αποκλίσεις από τον στόχο.

Σημειωτέον ότι στο «τσακ» παραίτηση ετοίµαζε ο Αποστόλου, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της σαββατιάτικης εφημερίδας. Την παραίτηση στην τσέπη είχε ο Αποστόλου την Πέµπτη το βράδυ, αν µετά το… πακέτο Χατζηγάκη υποχρεωνόταν να ζητήσει συγνώµη και για το… τσεκ.

Ακόμα, ειδικό δισέλιδο αφιέρωμα για το θέμα με το πακέτο Χατζηγάκη. Βόµβα µε «ταξικό» συµβολισµό χρακτηρίζει ο αγροτικός κόσµος την ανάκληση, έστω και σε δόσεις, του πακέτου Χατζηγάκη

Απάντηση