Υλικά
- ¼ κούπας μπράντι ή κονιάκ
- 1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- ½ κούπα κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 170 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- ¾ κούπας βούτυρο & λίγο παραπάνω για να βουτυρώσετε τα φορμάκια
- 3 αυγά ολόκληρα
- 3 κρόκους αυγού
- ½ κούπα ζάχαρη
- 3 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κ.γ. κακάο, για την επικάλυψη
Διαδικασία
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω απο χαμηλή φωτιά τοποθετήστε το μπράντι και τον χυμό πορτοκαλιού και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε τα κεράσια και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 1 λεπτό και σβήστε την φωτιά. Αφήστε τα κεράσια να μουλιάσουν στο μείγμα μέχρι να φουσκώσουν (περίπου για 10 λεπτά).
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230ο C. Σε ένα μπεν μαρί τοποθετήστε την σοκολάτα και το βούτυρο. Ζεστάνετε το μπεν μαρί μέχρι να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Αφήστε το στην φωτιά αλλά ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι λείο και να έχει λιώσει τελείως η σοκολάτα και τότε απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και ελαφρύ. Περιχύστε το μείγμα σοκολάτας στα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι ίσα ίσα να έχουν ομοιοποιηθεί τα υλικά (Προσοχή μην παραχτυπήσετε το μείγμα).
Βουτυρώστε 6 φορμάκια των 110 γρ και πασπαλίστε τα με 1 κ.γ. κακάο, αφαιρέστε το πλεόνασμα και μοιράστε το μείγμα στα 6 φορμάκια.
Σουρώστε τα κεράσια και τοποθετήστε μερικά στο κέντρο κάθε φόρμας. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να καλύψετε τα κεράσια με το μείγμα. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήστε τα για 7-9 λεπτά, το εξωτερικό τους θα πρέπει να έχει πήξη, αλλά το εσωτερικό τους θα πρέπει να είναι μαλακό.
Για να σερβίρετε, αναποδογυρίστε το κάθε φορμάκι σε ένα πιάτο και αφήστε το να κάτσει για 10 δευτερόλεπτα. Με προσοχή τραβήξτε το φορμάκι και το γλυκό θα βγει. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε το γλυκό από το φορμάκι σερβίρετε με το φορμάκι.
Σημειώσεις: Μπορείτε να κάνετε όλη την προετοιμασία και να βάλετε τα φορμάκια στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε .. αφηστε τα να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και απλά ψήστε.
Απάντηση