Λαζάνια ντομάτας-βασιλικού με προσούτο

Υλικά

  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 1 πακέτο τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά (1%) περίπου 450 γρ
  • ½ κούπα τυρί κρέμα, χωρίς λιπαρά (περίπου 110 γρ)
  • ¼ κούπα τριμμένο Ιταλικό τυρί, τύπου Parmesan, Pecorin, Provolone.  (περίπου 30 γρ)
  • 2 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πακέτο ντοματοπελτέ με βασιλικό (περίπου 700 γρ)
  • 12 ζυμαρικά λαζάνια, μαγειρεμένα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο prosciutto ή ζαμπόν/γαλοπούλα (περίπου 110 γρ)
  • 1 κούπα τυρί mozzarella, ψιλοκομμένο (περίπου 110 γρ)

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέστε το τυρί cottage και πολτοποιήστε για 2 λεπτά ή μεχρι να γίνει το μείγμα λείο. Προσθέστε το τυρί κρέμα, 2 κ.σ. Ιταλικό τυρί, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αυγό. Πολτοποιήστε το μείγμα μέχρι να ανακατευτούν καλα όλα τα υλικά.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 33×22 απλώστε ½ κούπα ντοματοπελτέ. Πάνω απο τον ντοματοπελτέ απλώστε 3 ζυμαρικά λαζάνια, και από πάνω προσθέστε 1 κούπα από το μείγμα τυριών, 1/3 κούπας prosciutto και ¾ κούπας ντοματοπελτέ. Επαναλαμβάνετε άλλες 2 φορές τις παραπάνω στρώσεις. Η τελεύταία στρώση πρέπει να είναι με ζυμαρικά λαζάνια.

Απλώστε το υπολειπόμενο ντοματοπελτέ και πασπαλίστε με 2 κ.σ. τυρί Ιταλικό και την mozzarella. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα λαζάνια για 45 λεπτά στους 190ο C ή μέχρι η σαλτσά να αφρίσει. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά. Αφήστε τα λαζάνια να κρυώσουν 5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Σημείωση: Αφού μαγειρέψετε τα λαζάνια, μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη για 1 μήνα. Ξεπαγώστε τα στο ψυγείο. Ζεστάνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 15 λεπτά και αφήστε τα για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Απάντηση