Υλικά
- 5 σκελίδες σκόρδου
- 1 πακέτο τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά (1%) περίπου 450 γρ
- ½ κούπα τυρί κρέμα, χωρίς λιπαρά (περίπου 110 γρ)
- ¼ κούπα τριμμένο Ιταλικό τυρί, τύπου Parmesan, Pecorin, Provolone. (περίπου 30 γρ)
- 2 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 πακέτο ντοματοπελτέ με βασιλικό (περίπου 700 γρ)
- 12 ζυμαρικά λαζάνια, μαγειρεμένα
- 1 κούπα ψιλοκομμένο prosciutto ή ζαμπόν/γαλοπούλα (περίπου 110 γρ)
- 1 κούπα τυρί mozzarella, ψιλοκομμένο (περίπου 110 γρ)
Διαδικασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέστε το τυρί cottage και πολτοποιήστε για 2 λεπτά ή μεχρι να γίνει το μείγμα λείο. Προσθέστε το τυρί κρέμα, 2 κ.σ. Ιταλικό τυρί, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αυγό. Πολτοποιήστε το μείγμα μέχρι να ανακατευτούν καλα όλα τα υλικά.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 33×22 απλώστε ½ κούπα ντοματοπελτέ. Πάνω απο τον ντοματοπελτέ απλώστε 3 ζυμαρικά λαζάνια, και από πάνω προσθέστε 1 κούπα από το μείγμα τυριών, 1/3 κούπας prosciutto και ¾ κούπας ντοματοπελτέ. Επαναλαμβάνετε άλλες 2 φορές τις παραπάνω στρώσεις. Η τελεύταία στρώση πρέπει να είναι με ζυμαρικά λαζάνια.
Απλώστε το υπολειπόμενο ντοματοπελτέ και πασπαλίστε με 2 κ.σ. τυρί Ιταλικό και την mozzarella. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα λαζάνια για 45 λεπτά στους 190ο C ή μέχρι η σαλτσά να αφρίσει. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για ακόμα 15 λεπτά. Αφήστε τα λαζάνια να κρυώσουν 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σημείωση: Αφού μαγειρέψετε τα λαζάνια, μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη για 1 μήνα. Ξεπαγώστε τα στο ψυγείο. Ζεστάνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 15 λεπτά και αφήστε τα για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Απάντηση