Πως θα κάνεις τα μαλλιά σου να λαδώνουν λιγότερο συχνά

8 τρόποι να πεις αντίο στη λιπαρότητα
Όπως και η λιπαρή επιδερμίδα, έτσι και τα λιπαρά μαλλιά είναι από τα γενετικά χαρακτηριστικά που -όπως και να το κάνουμε- ταλαιπωρούν πολύ κόσμο. Και κουράζουν. Και ενίοτε προκαλούν και ανασφάλεια ή σε αναγκάζουν να φοράς σκουφί (hint: να ξέρεις πως εμείς, πάντα, τα βλέπουμε σε πολύ χειρότερο βαθμό απ’ ότι συνήθως φαίνονται στους άλλους). Μπορεί να μην γίνεται να απαλλαγείς από τη λιπαρότητα, μπορείς όμως να την περιορίσεις. Με ποιο τρόπο; Δεν είναι ένας, αλλά όχτω.

1. Μείωσε την συχνότητα που λούζεσαι
Ξέρουμε ότι αυτό σου ακούγεται κάπως περίεργο γιατί σκέφτεσαι ότι δεν γίνεται, ότι δεν νιώθεις καλά, ότι αποκλείεται να βγεις έξω λιγότερο λουσμένη απ’όσο συνηθίζεις. Τι γίνεται όμως. Όσο εσύ προσπαθείς να αφαιρέσεις την λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής σου λούζοντας τα κάθε μέρα, ο οργανισμός σου  προσπαθεί να την αναπληρωσεί. Έτσι, όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα λαδώνουν τα μαλλιά σου. Προσπάθησε να μην λούζεσαι κάθε μέρα, αλλά -τουλάχιστον- μέρα παρά μέρα. Αν ήδη ακολουθείς αυτή την συχνότητα, προσπάθησε να την μειώσεις κι άλλο με το να λούζεσαι κάθε 3 ή 4 ημέρες.

2. Άπλωσε το κοντίσιονερ αυστηρά και μόνο στις άκρες
Γιατί όταν το απλώνεις κατα μήκος των μαλλιών σου ενισχύει κάνεις τις ρίζες σου ακόμα πιο λιπαρές.

3. Που και που να χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν
Αφενός γιατί απορροφά την λιπαρότητα και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο αερινα και ογκώδη την ημέρα που το βάζεις, αφετέρου γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσεις τον χρόνο μεταξύ λουσιμάτων, πράγμα που, όπως λέγαμε πιο πάνω, είναι μία πολύ αποτελεσματική συνήθεια ενάντια στα μαλλιά που λαδώνουν εύκολα.

4. Χρησιμοποίησε ταλκ
Διαχρονικό, δοκιμασμένο και αποτελεσματικό τιπ, ειδικά για τις στιγμές που δεν προλαβαίνεις να λουστείς και θέλεις να δείχνεις λουσμένη φρεσκάρεις τα μαλλιά σου πριν φύγεις από το σπίτι σου. Ρίχνεις λίγο ταλκ στις ρίζες και κάνεις ένα γρήγορο ανακάτεμα με τα δάχτυλα σου. Αν έχεις πολύ μαύρα μαλλιά και το ταλκ αφήνει ασπρίλα, μπορεις να μπορείς να το ανακατέψεις με λίγη ποσότητα σκόνης κακάο.

5. Βούρτσιζε τα μαλλιά σου με μέτρο 
Με το να τα βουρτσίζεις πολύ συχνά, μπορεί να τα κάνεις να φαίνονται πιο περιποιημένα, αλλά παράλληλα αυξάνεις την λιπαρότητα. Η λύση δεν είναι να μην τα βουρτσίζεις καθόλου (αφού και τότε τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου δεν διανέμονται σωστά, παραμένουν στις ρίζες και πάλι αυξάνεται η λιπαρότητα) αλλά με μέτρο. Δοκίμασε να τα περνάς με τη βούρτσα μία φορά την ημέρα.

6. Περιόρισε την χρήση προιόντων styling
Ή -ιδανικά-  απόφυγε τα εντελώς. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, περιόρισε την χρήση μους ή τζελ ή προιόντων που υπόσχονται ότι τα κάνουν “λαμπερά” γιατί μακροπρόθεσμα κάνουν τα μαλλιά σου ακόμα πιο λιπαρά.

7. Προσπάθησε να μην “πειράζεις” τα μαλλιά σου
Εννοούμε αυτό που ασυναίσθητα τα πιάνεις, τα τραβάς, τα χαιδεύεις, τα φέρνεις στο πρόσωπό σου, τα πλέκεις πάνω στο δάχτυλο σου. Ε όλα αυτά τα λαδώνουν. Γιατί; Επειδή το πρόσωπο και τα δάχτυλα σου παράγουν έλαια τα οποία, με την σειρά τους, μεταφέρονται στα μαλλιά σου.

8. Απόφυγε να ισιώνεις τα μαλλιά σου
Όσο πιο κοντά στο κρανίο πέφτουν τα μαλλιά σου, τόσο πιο πολύ έρχονται σε επαφή με τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου. Άρα λαδώνουν πιο εύκολα. Αντιθέτως, αν αφήνεις τα μαλλιά σου στο φυσικό τους ή τα κάνεις σγουρά, αφήνεις περισσότερο όγκο στις ρίζες και τα αποτρέπεις από το να λαδώσουν γρήγορα.


 

Απάντηση