Γιατί μένεις σε μία σχέση που δεν σε κάνει πια ευτυχισμένη;

7 λόγοι που ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί δεν φεύγεις από μία σχέση που έχει πάψει εδώ και καιρό να σε καλύπτει

Έχει σταματήσει να σου λείπει, τσακώνεστε πιο συχνά απ’ ότι κάνετε σεξ, έχεις συνειδητοποιήσει ότι αυτά που σε εκνευρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που σε κάνουν χαρούμενη κι έχεις πάψει εδώ και καιρό να περνάτε καλά όταν βγαίνετε. Γιατί παρ’ όλα αυτά συνεχίζετε να είστε μαζί;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό μιας δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου έδειξε πως ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο φόβος. Ο φόβος του να μείνουν μόνοι, ο φόβος του διαζυγίου, του χωρισμού, καθώς και ο φόβος της οικονομικής αβεβαιότητας .Πιο αναλυτικά, η έρευνα εξηγεί ποια είναι οι βασικότεροι και πιο βαθείς λόγοι που κάνουν έναν άνθρωπο να μην εγκαταλείπει μια σχέση ακόμα κι αν είναι δεν είναι ευτυχισμένος με αυτή.

1. Μοναξιά
Η μοναξιά, είναι μια σχετική κατάσταση. Μπορείς να τη νιώσεις σε χώρους γεμάτους κόσμο, όσο εύκολα θα τη νιώσεις και όταν είσαι μόνη σου στο σπίτι.
Η συντροφικότητα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, αλλά μη ξεχνάς πως μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά και μόνη σου. Μόνοι μας γεννιόμαστε, υπάρχουμε, επιβιώνουμε και φεύγουμε. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και όσο πιο γρήγορα την αποδεχτείς, τόσο πιο άνετα θα αισθάνεσαι με τον εαυτό σου. Και πάντα να θυμάσαι πως το να μένεις σε μία σχέση που σε κάνει να αισθάνεσαι μόνη είναι χειρότερο από το να είσαι όντως μόνη σου.

2. Φόβος για το μετά
Το συναίσθημα του φόβου, είναι κάτι που το δημιουργούμε μόνοι μας στους εαυτούς μας, απλά και μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει τις σχέσεις, φοβόμαστε ότι δεν θα βρούμε κάποιον άλλο Είναι και ο λόγος που προτιμάς να βολεύεσαι σε μία μέτρια κατάσταση, από το να ρισκάρεις και να δώσεις ευκαιρία να ζήσεις κάτι μοναδικό.

3. Τύψεις
Όταν μένεις με κάποιον μόνο και μόνο από τύψεις και για να μη τον στεναχωρήσεις, συνειδητά ή μη, θα καταλήξεις να τον πληγώσεις πολύ περισσότερο, όταν εκείνος το καταλάβει. Εκτός αυτού, δεν πρέπει να ξεχνάς, πως μια σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει όταν βασίζεται σε τύψεις, ενοχές ή συμπόνια, γιατί τότε δεν είναι πραγματικά υγιής.


4. Χρόνος

Ο χρόνος είναι κάτι που δίνουμε και παίρνουμε από ανθρώπους και ποτέ δεν πάει χαμένος. Κάθε εβδομάδα, μήνας, χρόνος που περνάει και μας βρίσκει μέσα σε μια σχέση (ακόμη κι αν αυτή τελικά δεν λειτουργήσει), είναι εμπειρίες και μαθήματα αυτόβελτίωσης. Παράλληλα όμως, επειδή είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, σκέψου διπλά αν αξίζει να τον χαρίζεις σε άτομα που δεν σε ενδιαφέρουν πραγματικά.


5. Υλικά αγαθά

Ωραία. Ας πούμε ότι έχετε αγοράσει μαζί βιβλιοθήκη, αυτοκίνητο, ακόμα και σπίτι.
Οι τοίχοι, τα ντουβάρια και τα αντικείμενα είναι αρκετά δυνατοί λόγοι για να μείνεις σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί; Όσο δύσκολο κι αν σας ήταν να τα αποκτήσετε, πονάει περισσότερο το να νιώθεις μέσα σου κενή.


6. Φόβος ότι θα το μετανιώσεις

Πολλές φορές, ενώ θέλεις να χωρίσεις, εξακολουθείς να μένεις σε μια σχέση επειδή φοβάσαι μη μετανιώσεις αργότερα για την επιλογή σου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυμάσαι πως όλοι κάνουμε λάθη και πως δεν υπάρχει μαγική συνταγή ή μόνο ένας σωστός δρόμος. Κάνε λάθη, ακολούθα το ένστικτο και τα θέλω σου και μη μετανιώνεις για πράγματα που έστω και για μια στιγμή, θέλησες πραγματικά.
7. Ελπίδα
Βαθιά μέσα σου πιστεύεις πως αν κάνεις λίγη υπομονή τα πράγματα μπορεί να ξαναγίνουν ακριβώς όπως πριν. Μόνο που αυτό εκ των πραγμάτων είνα αδύνατο διότι δεν είστε οι ίδιοι άνθρωποι που ήσασταν όταν είχατε μόλις αρχίσει αυτή την σχέση, Σκέψου το σαν ένα βάζο που έχει σπάσει κι έχεις ξανακολλήσει τα κομμάτια του. Απο μακριά μπορεί να φέρνει στην προηγούμενη, αρχική του μορφή, αλλά αν κοιτάξεις καλύτερα οι ρωγμές φαίνονται ξεκάθαρα.

Πηγή: elitedaily.com

Απάντηση