Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες στην αυριανή απεργία κατά της… νεοφιλελεύθερης πολιτικής

Προσπάθεια των συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος να ταχθούν και με τον αστυφύλαξ και με τον… χωροφύλαξ – Διαβάστε την ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής –  Μηταφίδης: Όλοι στους δρόμους για το γκρέμισμα των μνημονίων της συμφοράς

Να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Πέμπτης καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους ο… ΣΥΡΙΖΑ. Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής της Κουμουνδούρου ζητά από τους πολίτες να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Και ως στόχο θέτει την ανατροπή «των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας». Ειδική αναφορά γίνεται στο ασφαλιστικό για το οποίο επισημαίνεται πως πρέπει να αποτραπούν οι μειώσεις των συντάξεων και των παροχών που… προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά η συγκεκριμένη αναφορά προκαλεί εντύπωση καθώς ακόμη και βουλευτές, στελέχη που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση, έχουν κάνει δηλώσεις λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί η σχετική προεκλογική υπόσχεση. Και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής όμως δείχνει να έχει βάλει νερό στο κρασί του. Εξειδικεύοντας τις προτάσεις του μιλά απλά για αποφυγή των οριζόντιων περικοπών και για διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων για όλους! Υιοθετεί, μάλιστα, τις θέσεις της κυβέρνησης για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη:

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.
Οι λαϊκοί αγώνες, τα κοινωνικά κινήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για μια πραγματική δημοκρατία, για την ανατροπή της βαριάς κληρονομίας που έχει αφήσει η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Μέσα από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του κόσμου της δουλειάς μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Να απαντήσουμε στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συμμετοχή τους στην Απεργιακή κινητοποίηση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για την προστασία και την ενίσχυση των ταξικών τους συμφερόντων, να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.
Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.
Ειδικότερα αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που:
-θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό – κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών.
-δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους
Η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του πλούτου της κοινωνικής ασφάλισης. Μια λεηλασία με πολλές μορφές και αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών για το PSI. Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης να καταλογιστούν ευθύνες για αυτές τις επιλογές. Σήμερα είναι απαραίτητο ο κόσμος της δουλειάς να διεκδικήσει μια «ανακεφαλαιοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να αναπληρωθεί η απομείωση των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης κρίνεται απαραίτητη η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με νέους πόρους όπως π.χ. μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
Η μάχη για την κοινωνική ασφάλεια συνδέεται και με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το χτύπημα της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και την οργάνωση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/τις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν.

Μηταφίδης: Όλοι στους δρόμους για το γκρέμισμα των μνημονίων της συμφοράς

Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μην έσκισε τα μνημόνια, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όμως, θέλουν να τα γκρεμίσουν. Μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε όσους συμμετάσχουν στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις και τους έστειλε τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς. «Καλούμε τους εργαζομένους να έχουν καθολική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία» τόνισε, γιατί είναι η «μόνη λύση το γκρέμισμα των μνημονίων της συμφοράς»!

Απάντηση