11 ταινίες για να μας βάλουν σε κλίμα Χριστουγέννων

A Christmas Carol (1951)

To εμβληματικό μυθιστόρημα του Ντίκενς έχει δει πολλές κινηματογραφικές διασκευές, αλλά η πιο πιστή πρέπει να είναι εκείνη του Μπράιαν Ντέσμοντ Χαρστ, με το γλαφυρό Αλαστέαρ Σιμ στο ρόλο του Σκρουτζ.
Θαύμα Στο Μανχάταν (1947)

Ο Τζορτζ Σίτον επανεξετάζει τη σημασία της προσεκτικά οροθετημένης πραγματικότητας. Ο συμπαθητικός ηλικιωμένος Κρις είναι τελικά παράφρων ή είναι πραγματικά ο Άγιος Βασίλης, όπως υποστηρίζει;

Un conte de Noël

 
Η δραμεντί του Αρνό Ντεσπλεσάν εξετάζει τις τεταμένες σχέσεις μίας οικογένειας, με φόντο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. Τα πράγματα αλλάζουν, όταν η μητέρα τους ανακοινώνει πως διαγνώστηκε με λευχαιμία. Το καστ τίποτα λιγότερο από εμβληματικό.
Polar express

Η περιπέτεια του Ρόμπερτ Ζεμέκις ξεχωρίζει περισσότερο για το τεχνικό παρά για το σεναριακό κομμάτι. Πραγματική Cgi υπερπαραγωγή.

Holiday Inn

Οι γιορτές βρίσκουν τους Μπινγκ Κρόσμπι και Φρεντ Ασταίρ να μονομαχούν για την ίδια γυναίκα. Απολαυστικό μιούζικαλ με περίσσια γιορτινή διάθεση. Τα φορέματα της Βιρτζίνια Ντέιλ, αξίζουν όσο και η ίδια η ταινία.

The Bishop’s Wife

 
Ακόμη ένα κινηματογραφικό διαμάντι των 40s. O Κάρι Γκραντ υποδύεται έναν άγγελο επί γης, που ερωτεύεται τη σύζυγο (Λορέτα Γιανγκ) ενός επισκόπου ο οποίος τον έχει καλέσει για βοήθεια.
Μια Υπέροχη Ζωή (1946)

O Tζορτζ Μπέιλι (Τζέιμς Στιούαρτ) ευρισκόμενος σε οικονομικό αδιέξοδο, επιχειρεί παραμονή Χριστουγέννων να βάλει τέλος στη ζωή του. Φυσικά δεν τα καταφέρνει, αφού μπαίνει στη μέση ο φύλακας άγγελός του, αποφασισμένος να του αποδείξει πόσο πολύτιμος είναι για τη ζωή πολλών ανθρώπων. Η ταινία του Φρανκ Κάπρα και τα αισιόδοξα μηνύματά της θα είναι πάντα επίκαιρα.

Ο Ψαλιδοχέρης

Η γνωστή δραματική κομεντί φαντασίας του Τιμ Μπάρτον ακολουθεί τη ζωή του ψαλιδοχέρη Τζόνι Ντεππου που ερωτεύεται την έφηβη κόρη της οικογένειας η οποία και τον φιλοξενεί. Εμβληματικές ερμηνείες, παραμυθικά σκηνικά και μεγαλειώδης μουσική υπόκρουση από τον Ντάνι Έλφμαν.

 
Τhe Nightmare Before Christmas

Ο βασιλιάς των κατοίκων της Halloween Town απαγάγει τον Αι-Βασίλη και μοιράζει ο ίδιος παιχνίδια, που κατασκεύασαν τα ξωτικά-υπήκοοί του. Η Τιμπαρτονική εκδοχή των Χριστουγέννων σερβίρεται από τους κριτικούς του κινηματογράφου ως εορταστικό must.

Scrooged

Μία από τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές μεταφορές της κλασικής ιστορίας του Ντίκενς, δεν θεωρείται άδικα και μία από τις πιο πετυχημένες. Πρωτότυπα σκηνικά, ξεκαρδιστικές κωμικές καταστάσεις και ένας απολαυστικός Μπιλ Μάρεϊ στο ρόλο του άκαρδου επιχειρηματία.

You’ve got mail

Βασισμένη σε θεατρικό έργο του Ούγγρου Μίκλος Λάζλο (1903-1973), η ταινία αφηγείται το ρομάντζο μιας ιδιοκτήτριας παιδικού βιβλιοπωλείου στο West Side της Νέας Υόρκης και του γόνου μιας μεγάλης βιβλιεμπορικής αλυσίδας, που συνομιλούν σε chatroom και ερωτεύονται χωρίς να γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Η δράση της ταινίας κορυφώνεται την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Απάντηση