Το μωρό σου και το καλοριφέρ: γιατί πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις!

Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο θα θες να έχεις έλεγχο της θερμοκρασίας με φόβο μήπως το μικρό σου μωρό κρυώνει.

Ειδικά τις πρωινές ώρες που πρέπει να ξυπνάς για να το ταΐσεις, διαπιστώνεις πως το κρύο είναι έντονο και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κούρασή σου, αλλά και με το γεγονός ότι η θερμοκρασία είναι όντως πιο χαμηλή. Μην υποκύψεις με τη μία στη δύναμη του καλοριφέρ, καθώς αυτό μπορεί να μην είναι τόσο καλό για το μωρό σου.

Η αγάπη σου και η ανάγκη σου να κρατήσεις ζεστό το μωρό σου είναι σαφής και δεδομένη. Παρόλ’ αυτά, πρέπει να σου θυμίσουμε πως η πολλή ζέστη μέσα σε ένα σπίτι δεν κάνει καλό στο μωρό, καθώς ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και δημιουργεί «άρρωστη» ατμόσφαιρα.

Αυτή η οδηγία μας δίδεται και από την αρχή, όταν οι ειδικοί μας λένε πώς να σκεπάζουμε το μωρό μας, καθοδηγώντας μας να μην το παρακάνουμε. Το ίδιο πρέπει να τηρείται και όσον αφορά το καλοριφέρ, καθώς οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δε βοηθούν τη διατήρηση ενός υγιούς κλίματος μέσα στο σπίτι.

Καλό είναι, λοιπόν, να μην ανάβουμε σε πολύ ψηλό βαθμό το καλοριφέρ, αλλά να μην επιλέγουμε επίσης και την τοποθέτηση του κρεβατιού του μωρού μας πολύ κοντά σε αυτό, ώστε να το κρατάμε σε μια κανονική θερμοκρασία που θα το βοηθάει να μένει υγιές.

Απάντηση