Οι «νευρικοί» Τούρκοι πιλότοι πέταξαν πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά!

Τετράδα τουρκικών F-16 στις 15:25 έκανε υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους – Άλλα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και Αγαθονήσι – Σιωπή από την κατά τα άλλα λαλίστατη Αθήνα…

Προτού συμπληρωθούν 48 ώρες από τις ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι Έλληνες πιλότοι ευτυχώς δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι Τούρκοι απέναντι στους Ρώσους, η Άγκυρα προέβη σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση -ίσως τη σοβαρότερη εδώ και αρκετά χρόνια.

Σχηματισμός έξι οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξε πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά: Τους Φούρνους, το Μακρονήσι, τους Ανθρωποφάγους και το Αγαθονήσι! Με απλά λόγια, έξι οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν υπέρπτηση πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά!

Η υπέρπτηση αποτελεί την πλέον σοβαρή πρόκληση διότι αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου. Αν μη τι άλλο, ο χρόνος που σημειώθηκε η υπέρπτηση των έξι τουρκικών μαχητικών πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι πρόκειται για την επίσημη απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης στα ατυχή τουιταρίσματα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η πτήση των τουρκικών μαχητικών εντός του χώρου ευθύνης της Αθήνας (FIR Αθηνών) και στη συνέχεια οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μαζί με τις επιθετικές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά διήρκεσαν ακριβώς 29 λεπτά!

Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών F-16 εισέβαλαν -διότι προηγουμένως δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης- στο FIR Αθηνών ένα λεπτό μετά τις τρεις το μεσημέρι από την περιοχή από την περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών μαχητικών έσπασε σε δύο υποσχηματισμούς. Η τετράδα των τουρκικών F-16 πέταξε 4.000 πόδια πάνω από τους Φούρνους, ενώ τα άλλα δύο τουρκικά μαχητικά πέρασαν διαδοχικά 8.500 πόδια πάνω από το Μακρονήσι, 8.200 πόδια πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι και συνέχισαν ολοκληρώνοντας την «αποστολή» τους με υπέρπτηση 8.100 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι.

Επισημαίνεται ξανά ότι η επιθετική αποστολή των Τούρκων χειριστών που έκαναν υπέρπτηση πάνω από τέσσερα διαφορετικά ελληνικά νησιά διηρκεσε ακριβώς 29 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν ανενόχλητα μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Κατά τα άλλα, η μέχρι χθες «λαλίστατη» ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με… σιωπή. Ούτε σχόλια στο Twitter, ούτε διαμαρτυρίες προς την τουρκική κυβέρνηση, ούτε διαβήματα…

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις σημερινές υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών:

Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:

– στις 15:25 υπέρπτηση 4 αφων άνωθεν ν. Φούρνοι, στα 4.000 πόδια
– στις 15:27 υπέρπτηση 2 αφων άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 άνωθεν ν. Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια

Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αφη στις 15:28 και τα 2 αφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Κουμουτσάκος: Φαίνεται ότι δεν τρόμαξαν από τα πρωθυπουργικά τουιτς

Το θέμα των νέων τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο σχολίασε το απόγευμα της Τρίτης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας ότι, όπως φαίνεται, οι Τούρκοι δεν τρόμαξαν από τα τουιτς του Αλέξη Τσίπρα.

«Σειρά τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και θρασύτατες υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Φαίνεται ότι δεν τρόμαξαν από τα πρωθυπουργικά τουιτς«, έγραψε.

Comment here