ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

benfica-sasjiaΜεγάλη ευκαιρία για Ποσειδώνα, περνάει και ο σοβαρός Φίλιππος- Οι «ακτινογραφίες» Μπενφίκα και Σάσια

Δύο βατές κληρώσεις είχαν Φίλιππος Βέροιας και Ποσειδώνας Λουτρακίου στους «16» του Τσάλεντζ Καπ.
Οι Βεροιώτες έχοντας αποκλείσει στην έδρα της την Ρώσικη Κράσνονταρ και νικήσει δύο φορές -με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ματς- την ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρομάζουν στο άκουσμα των Πορτογάλων.
Η Μπενφίκα απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Βεστμανάεγιαρ με δύο νίκες στην Ισλανδία 28-26 και στην Πορτογαλία με 34-26.
Πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, όταν και αποκλείστηκε με δύο ήττες (31-29 στη Ρουμανία και 27-25 στη Λισσαβώνα) από την Οντορχέι.
481Διαθέτει σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία και έχει πραγματοποιήσει άλλες δύο πολύ καλές πορείες, τη σεζόν 2010-2011 έπαιξε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ απέναντι στην Σλοβένικη Σίμος Κόπερ, τη σεζόν 2007-2008 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την Ρουμάνικη Ρεζίτα, ενώ το 2011-2012 αγωνίστηκε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
Διαθέτει έξι ξένους τους Αράντα (Αγκόλα), Μπόραγκαν (Ισπανία), Ντα Σίλβα (Βραζιλία), Φόρτες (Πράσινο Ακρωτήρι), Μιτρέφσκι (ΠΓΔΜ), Βργκοτς (Κροατία).
Έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα Πορτογαλίας, το τελευταίο το 2008, 4 κύπελλα, το τελευταίο το 2011, 2 Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Καπ.
Φέτος στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση με 32 πόντους, έχοντας 10 νίκες και 2 ήττες, ενώ στις πρώτες θέσεις είναι οι Πόρτο (39 πόντοι) και Σπόρτινγκ (35 πόντοι).
Γενικά το Πορτογαλικό χάντμπολ έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την Εθνική ομάδα, όσο και από την Πόρτο που έχει μαζέψει 12 πόντους στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με 6 νίκες σε 9 ματς.

481 2Τελευταία στη Μπένε Λίγκα
Από την άλλη πλευρά ο Ποσειδώνας έχει μπροστά του μοναδική ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά.
Αντιμετωπίζει ίσως την πιο βατή αντίπαλο που θα μπορούσε να έχει σε αυτή την φάση της διοργάνωσης.
Η Σάσια φέτος πραγματοποιεί κακή χρονιά, πέρσι ήταν στην 4η θέση του Βέλγικου Πρωταθλήματος και κέρδισε μία θέση στη Μπένε Λίγκα (συμμετέχουν ομάδες της Ολλανδίας και του Βελγίου).
Στην συγκεκριμένη διοργάνωση έχει μόλις μία νίκη, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες σε δέκα παιχνίδια και βρίσκεται στην τελευταία θέση με τέσσερις πόντους!
Στο Βελγικό πρωτάθλημα συμμετέχει η δεύτερη ομάδα της, η οποία έχει δέκα ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Είναι μακριά από τους τίτλους εδώ και μία οχταετία, αφού το τελευταίο από τα έξι πρωταθλήματα το κέρδισε το 2008, ενώ το 2007 πήρε το τελευταίο από τα έξι κύπελλα της.
Στη σύνθεση της έχει τρεις ξένους τον Ούγγρο Πίβοτ Άουντι, τον Σλοβένο περιφερειακό Γκροφ και τον Πορτογάλο εξτρέμ Ρόλα, που θεωρείται και καλύτερος παίκτης της.
Ο Σλοβένος αριστερός ίντερ είναι ψηλός (1.97 μ.), βαρύς (110 κιλά) και είναι καθαρά εκτελεστικός, ενώ ο Ούγγρος πίβοτ περνάει απαρατήρητος.
Έχει μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία με 20 παιχνίδια στην Ευρώπη από το 2005, όταν και για πρώτη φορά βρέθηκε σε κληρωτίδα.
Δεν έχει περάσει ποτέ τον 3ο γύρο οποιασδήποτε διοργάνωσης, ενώ στον προηγούμενο απέκλεισε την Πρόλετ 64 με δύο νίκες στην ΠΓΔΜ με 24-20 και στο Βέλγιο με 27-22

Απάντηση