Κινητοποίηση των αγροτών στην ΔΟΥ Βεροίας «Ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα & την φοροληστεία»

Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», πραγματοποιήθηκε η αγωνιστική παρέμβαση των αγροτών. Βρέθηκαν εκεί αντιπαλεύοντας τα τεράστια  προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…).

Αντιπαλεύοντας την πορεία ξεκληρίσματος τους, που επιβάλλεται παράλληλα και με την νέα ΚΑΠ 2015-2020,  που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 50% μέχρι το 2019.

Βρέθηκαν έξω από την ΔΟΥ Βεροίας μοιράζοντας ενημερωτική ανακοίνωση, για την κινητο-ποίηση & τις θέσεις τους, στους συναλλασσόμενους. Υπόμνημα με τα Αιτήματά τους επέδωσε στην προϊσταμένη της Εφορίας αντιπροσωπεία των αγροτών.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας» Τσιουλάκος Τάκης, επισημαίνοντας :

«Η κυβέρνηση με τα μέτρα της ρίχνει τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλά-τες και της φτωχομεσαίας αγροτιάς και φυσικά αποφεύγεται η φορολόγηση των μεγαλοαγροτών & των μεγαλοεπιχειρηματιών μέχρι και με 45%.

Όλα αυτά έρχονται να «δέσουν» με τις απλήρωτες για μήνες παραγωγές μας ( Ροδάκινα, Γάλα, κλπ ), στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων,  στις ζημιές μας που δεν αποζημιώνονται δίκαια από τον ΕΛΓΑ, στις ζημιές από το Ρώσικο εμπάργκο στις εξαγωγές των αγροτο-κτηνοτροφικών μας προϊόντων , στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , κλπ.

Όλα μαζί βαράνε στο ντορό  της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν ! Δεν πάει άλλο! Οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας ανατρέπο-ντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.

Συντονίζουμε & κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Αγρ. Μπλόκων την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στον Παλαμά – Καρδίτσας».

Απάντηση