Παγκόσμιο πρωτάθλημα… αντιλογίας, στη Θεσσαλονίκη: Θα συμμετάσχουν φοιτητές από 350 πανεπιστήμια

Φοιτητές από 70 χώρες διεκδικούν τον «τίτλο» του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή στη ρητορική. Πρόκειται για αγώνες αντιλογίας, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016.


θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 1000 αγώνες αντιλογίας πάνω σε φλέγοντα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα της τρέχουσας διεθνούς και ελληνικής επικαιρότητας με σύνθημα «Debating Comes Home».
Το debate αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το σημαντικότερο πανεπιστημιακό πνευματικό αγώνισμα παγκοσμίως.

Τα θέματα των αγώνων δεν είναι εκ των προτέρων γνωστά στις ομάδες των ομιλητών που αποτελούνται απο 2 άτομα, ενώ αφορούν συνήθως σε θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας. Μετά την ανακοίνωση των θεμάτων πραγματοποιείται κλήρωση για τη θέση, (υπέρ ή κατά), που θα κληθεί να υποστηρίξει η κάθε ομάδα και στη συνέχεια οι ομάδες προετοιμάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις ομιλίες τους.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι ομιλητές αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους για τη θέση που τους έχει κληρωθεί, αντικρούοντας τα επιχειρήματα των αντιπάλων σε ολιγόλεπτους λόγους.

Οι παίκτες αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους ανεξαρτήτως των προσωπικών τους απόψεων, ενώ τον νικητή αναδεικνύει μια ομάδα κριτών που αξιολογεί την τεκμηρίωση και παρουσίαση των επιχειρημάτων κάθε ομάδας.
Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate – WUDC (World Universities Debating Championship) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διεθνείς εκδηλώσεις για φοιτητές.

Πηγή: Παγκόσμιο πρωτάθλημα… αντιλογίας, στη Θεσσαλονίκη: Θα συμμετάσχουν φοιτητές από 350 πανεπιστήμια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/237924/pagkosmio-protathlima-antilogias-sti-thessaloniki-tha-symmetashoyn-foitites-apo-350#ixzz3sgFwbWJ5

Απάντηση