Με αυτές τις 4 τροφές θα προλάβετε τις ασθένειες

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία συμβουλεύουν οι γιατροί και η φύση ευτυχώς μας προσφέρει πληθώρα αντιοξειδωτικών τροφών που θωρακίζουν τον οργανισμό μας και μας προφυλάσσουν από ασθένειες.

Δείτε λοιπόν 4 ισχυρές, αντιοξειδωτικές τροφές που θα σας κρατήσουν υγιείς και δυνατούς για πολλά χρόνια.

Η κατανάλωση σκόρδου καταπολεμά την σκλήρυνση των αρτηριών, ενώ τα άτομα με υψηλή πίεση που καταναλώνουν ώριμο σκόρδο, μπορούν να πετύχουν σημαντική μείωση της πίεσης τους. Το σκόρδο επίσης μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος και προστατεύει την καρδιά.

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο και ασβέστιο. Οι ουσίες αυτές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη και μερικών ειδών καρκίνου. Το μπρόκολο επίσης περιέχει β-καροτίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό τόσο γνωστό, όσο και η βιταμίνη C.

Το λάχανο μπορεί να φαγωθεί σε διάφορες παραλλαγές όπως, ωμό, ψητό ή βρασμένο. Σύμφωνα με έρευνες, μειώνει τη χοληστερόλη, προλαμβάνει τον καρκίνο και βελτιώνει τη λειτουργία του στομάχου.

Τέλος ο βασιλικός ελέγχει τα επίπεδα της χοληστερίνης, ενώ έχει την ιδιότητα να απομακρύνεις τους πονοκεφάλους χάρη στην ευγενόλη που περιέχει.

 

Απάντηση