Έφαγες υπερβολικά πολύ φαγητό χθες; Μάθε γιατί σήμερα ΔΕΝ πρέπει να «λιμοκτονήσεις»!

Ακόμα μία ημέρα που ξέφυγες με τις διατροφικές παρασπονδίες. Κι όμως, το ότι έφαγες υπερβολικά πολύ φαγητό δεν πρέπει να σε κάνει να λιμοκτονήσεις.

Μπορεί χτες το βράδυ να έφαγες μισή πίτσα. Και ένα cupcake. Και να ήπιες δύο ποτήρια κρασί.

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, αν μετά από μία τέτοια υπερκατανάλωση περιορίσεις σημαντικά την πρόσληψη τροφής , αυτό θα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις.

«Ας πούμε ότι ξεπέρασες το όριο των θερμίδων σου κατά 1.200 θερμίδες. Αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει τεράστια διαφορά στη γενική σου υγεία και εμφάνιση», λέει η Karen Ansel, MS, RD, συγγραφέας του βιβλίου The Calendar Diet: A Month by Month Guide to Losing Weight While Living Your Life.

Αντί να προσπαθήσεις να κάνεις αποτοξίνωση πίνοντας χυμούς για όλη την επόμενη μέρα, η Ansel συμβουλεύει να φας απλώς πιο συνετά σε όλα σου τα γεύματα τις επόμενες ημέρες.

Ανακάλυψε όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να είσαι τόσο αυστηρή με τη διατροφή σου μετά από μία κραιπάλη:

Κάνεις κακό στον μεταβολισμό σου
Η υπερβολική αυστηρότητα όσον αφορά τη διατροφή σου μπορεί να προκαλέσει χάος στα επίπεδα της γλυκόζης και της ινσουλίνης του οργανισμού σου, δύο παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση ενός ήπιου μεταβολισμού.

«Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση γευμάτων ακανόνιστα, όπως μία μόνο φορά την ημέρα, εξασθενίζει την ανοχή σου στη γλυκόζη, με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να μην την χρησιμοποιεί αποτελεσματικά», λέει η Ansel.

 

Δεν μπορείς να αθληθείς το ίδιο αποτελεσματικά
Μπορείς άραγε να ασκηθείς δυναμικά στο γυμναστήριο, όταν νιώθεις στεγνή από ενέργεια; «Έρευνες που έχουν γίνει σε αθλητές που κάνουν διαλείπουσα νηστεία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, έχουν αποδείξει ότι δυσκολεύονται να κρατήσουν υψηλά τις επιδόσεις τους», λέει η Ansel.

γιατί είμαι συνέχεια κουρασμένη

Είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείς
«Έχω παρατηρήσει αρκετές φορές προβλήματα ύπνου με ασθενείς που δεν τρώνε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας», παρατηρεί η Ansel. Ο λόγος είναι απλός: Είναι τόσο πεινασμένοι που το σώμα τους συνέχεια τους ξυπνάει.

Απάντηση