Αλεξιάδης: 6.000 οι ελληνικές offshore με «φορολογικό ενδιαφέρον» – Εχουν ελεγχθεί μόλις 384!

Ο αναπ. υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τους ελέγχους που έχουν γίνει ως σήμερα

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτήρισε τους ελέγχους που έχουν γίνει ως σήμερα στις off shore εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, παραδεχόμενος τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός.

Απαντώντας την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, είπε πως στη χώρα μας υπάρχουν 6.000 off shore εταιρείες με φορολογικό ενδιαφέρον.

Πρόσθεσε ότι συνολικά έχουν ελεγχθεί οι 384 και βεβαιώθηκαν φόροι 129,5 εκατ. ευρώ. Σημείωσε δε ότι από τους συνολικούς ελέγχους οι 321 έγιναν την περίοδο 2014-2015.

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχτηκε ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε μια περίοδο που εκκρεμούν δεκάδες έλεγχοι χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων που εντοπίζονται σε διάφορες λίστες.

Τόνισε ωστόσο ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί να καλυφθούν τα κενά, αλλά και θα προστατευθούν νομικά οι ελεγκτές ώστε να μην σταματούν σε «όποιο όνομα και αν εντοπίσουν στους ελέγχους».

Απάντηση