Χαλκιδική: Άγριο ξύλο σε ηλικιωμένο για… 10 ευρώ!

Τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τον έδεσαν και προσπάθησαν να του αποσπάσουν με τη βία πού έκρυβε χρήματα και χρυσαφικά

Μαρτύρησε ένας 85χρονος στα χέρια δύο αδίστακτων κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι του στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής τα μεσάνυχτα της Τρίτης και τον βασάνισανξυλοκοπώντας τον αλύπητα, για να αρπάξουν… δέκα ευρώ (!) που είχε όλα κι όλα και ένα κινητό τηλέφωνο!

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την πρωτοφανή αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες, οι οποίοι παραβίασαν την εξώπορτα του σπιτιού και μπήκαν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ο άτυχος ηλικιωμένος. Στη συνέχεια, τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τον έδεσαν και προσπάθησαν να του αποσπάσουν με τη βία πού έκρυβε χρήματα και χρυσαφικά, ενώ απείλησαν ακόμη και ότι θα τον σκότωναν!

Μάταια ο έντρομος 85χρονος τους έλεγε ότι είχε μόνο δέκα ευρώ. Οι εισβολείς έκαναν το σπίτι άνω- κάτω, ώσπου τελικά διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος έλεγε την αλήθεια! Έτσι, πήραν τα δέκα ευρώ και το κινητό του και έγιναν καπνός. Το μαρτύριο του 85χρονου έληξε λίγες ώρες αργότερα, όταν έφτασε στο σπίτι ο γιος του και τον βρήκε δεμένο χειροπόδαρα σε κατάσταση σοκ. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Απάντηση