Έρχονται συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων

Αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης – Στάθηκε ιδιαίτερα στα «ολιγάριθμα αστυνομικά τμήματα που ουσιαστικά διεκπεραιώνουν διοικητικές αρμοδιότητες»

Αλλαγές στη δομή της Ελληνικής Αστυνομίας προανήγγειλε από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.

 Ο κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο με θέμα την αναδιάρθρωση του αστυνομικού σώματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ολιγάριθμα αστυνομικά τμήματα που ουσιαστικά διεκπεραιώνουν διοικητικές αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκε στην ανάγκη συγχωνεύσεων αλλά και ενίσχυσης της αστυνομίας με περιπολικά και μηχανές.

Όπως ανέφερε, οι προωθούμενες αλλαγές έχουν ως στόχο την βελτίωση της αστυνόμευσης και υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση, πριν διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο των αλλαγών που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Μάρτιο, οπότε και θα γίνουν και οι κρίσεις στο σώμα. «Πάμε σε εξορθολογισμό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί» δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης.

Απάντηση