ΝΔ: «Ενέσεις ηθικού» στους Νεοδημοκράτες από τους υποψηφίους για να αυξηθεί η προσέλευση στην κάλπη

«Εγώ δεν πλήγωσα ποτέ την Παράταξη και τους Νεοδημοκράτες», διακηρύσσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και καλεί τα μέλη του κόμματος να πάνε να ψηφίσουν. «Είναι η ώρα των Νεοδημοκρατών. Είναι η ώρα της βάσης. Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή σας», το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα

Με επιθέσεις στην κυβέρνηση και εκκλήσεις στο… θυμικό των Νεοδημοκρατών κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναμετρώνται στην κάλπη της Κυριακής.

 «Εγώ δεν πλήγωσα ποτέ την Παράταξη και τους Νεοδημοκράτες», διακήρυξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην κεντρική εκδήλωσή του στο Λεκανοπέδιο Αττικής και μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση φίλων του στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή.

Αναφερόμενος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, υπογράμμισε ότι αισθάνεται πως βρίσκεται σε άμιλλα και όχι σε αντιπαράθεση με τους συνυποψηφίους του. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος αγωνίζεται διαχρονικά για τις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας και είναι  υπερήφανος για την Παράταξη και την προσφορά της στην Ελλάδα. Δεν πρέπει, ανέφερε, να ξεχνούμε ότι όλα τα μεγάλα έργα, οι μεγάλες εθνικές επιλογές έχουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Της Παράταξης  που έρχεται από το ’74 και θα πάει μακριά.

«Εγώ, φίλες και φίλοι, ποτέ μου δεν πλήγωσα τον Νεοδημοκράτη και δεν θα το κάνω και τώρα. Αντιθέτως, θέλω να τον κάνω να αισθάνεται υπερήφανος και να είναι όρθιος», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν θα συμβάλλω με τη δική μου συμπεριφορά σε τριβές. Άλλωστε, για να είμαι ειλικρινής, δεν θα το κάνω κιόλας γιατί πιστεύω ότι εγώ στις 23 Νοεμβρίου θα είμαι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τους θέλω όλους μαζί».

«Με Μεϊμαράκη, το όνομα θα παραμείνει Νέα Δημοκρατία», συνέχισε. «Έρχεται από το ΄74 και θα πάει μακριά αυτό το κόμμα. Άλλωστε κι αν αλλάξουμε ονομασία, εμείς πάλι δεν θα είμαστε στο καινούργιο κόμμα; Γιατί θα το κάνουμε αυτό; Για να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους πολίτες; Εγώ θέλω να σας δηλώσω ότι το κόμμα θα οδηγηθεί με εμένα σε Συνέδριο την Άνοιξη κι εκεί όλοι μαζί θα αποφασίσουμε να ξαναφέρουμε τον πυρσό, να ανάψουμε τη δάδα της Νέας Δημοκρατίας, να γυρίσουμε στις ρίζες μας κι από τις ρίζες να προχωρήσουμε εμπρός, για να βγούμε και να συναντήσουμε την ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όσο επικίνδυνος ήταν όταν έλεγε «όχι σε όλα», άλλο τόσο κι ακόμη πιο επικίνδυνος είναι τώρα που λέει «ναι σε όλα». Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, είπε, έχουν την υπογραφή Τσίπρα–Καμμένου, απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Και διερωτήθηκε «ποια συμφέροντα υπηρετεί η κυβέρνηση;».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα εθνικά θέματα, το προσφυγικό και τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία, εστιάζοντας στο θέμα της αριστείας. «Ακούσαμε Υπουργό Παιδείας να λέει ότι η αριστεία είναι… προδοσία», τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ο καλός ΟΝΝΕΔίτης πρέπει να είναι καλός σε όλα: και στη διασκέδαση και στη βιβλιοθήκη.

Τζιτζικώστας: Η ώρα των Νεοδημοκρατών  

«Είναι η ώρα των Νεοδημοκρατών. Είναι η ώρα της βάσης. Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή σας. Για να πούμε ‘ως εδώ, φτάνει πια’. Κόμμα που δεν ακούει τους ανθρώπους του δεν έχει μέλλον. Και εμείς σήμερα τους απαντούμε, το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους. Θέλουμε ξανά μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου στο Μέγαρο Μουσικής κατά την κεντρική προεκλογική  του ομιλία στην πρωτεύουσα.

«Τολμήσαμε. Όλες αυτές τις 50 ημέρες, απέναντι στη λάσπη και τις επιθέσεις, απέναντι στις αντιστάσεις των βολεμένων και των συμφερόντων, απέναντι στις τελευταίες κραυγές ενός θλιβερού παρελθόντος, δεν διστάσαμε ούτε για μια στιγμή, δεν υποταχθήκαμε στις πιέσεις, δεν συμβιβαστήκαμε με τις παλιές νοοτροπίες, δώσαμε μαζί των αγώνα για μια μεγάλη, ανοιχτή και ισχυρή Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας επισήμανε: «Από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει. Από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει. Γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια».

Ο 37χρονος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σχέδιο του για τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, τις βαρωνίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες». Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάνε την κοινωνία, αλλά την καταστρέφουν και «η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες θεωρίες της αριστεράς για το πώς θα σωθεί, γιατί δεν θα σωθεί», καθώς «αυτά που εφαρμόζουν, ούτε οι πιο σκληροί νεοφιλελεύθεροι δεν θα τα επιχειρούσαν». Γι΄ αυτό, συνέχισε, «η  Ελλάδα χρειάζεται την κεντροδεξιά για να κάνει τη δουλειά και να την κάνει σωστά».

Και συμπλήρωσε: «Πάμε να κερδίσουμε αυτή την Κυριακή, γιατί δεν πρέπει να δώσουμε άλλες ευκαιρίες στους δικούς μας εκφραστές του παλιού, στη στασιμότητα, τη μεταβατικότητα και την ακινησία, που στην ουσία σημαίνουν συνθηκολόγηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε τώρα δυνατά, γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, τις βαρωνίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ξαναγίνει το κόμμα του 47% αν εκφράσει όσα μας ενώνουν»

Απάντηση