Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών – Ελεύθερος ο προσαχθείς

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, μετά την απελευθέρωση του συναδέλφου τους που είχε προσαχθεί στην Αστυνομία, νωρίτερα, στη διάρκεια επεισοδίων.

Οι αγρότες, γνωστοποίησαν ότι θα καταθέσουν αύριο αίτημα ώστε να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του παραδώσουν το ψήφισμα της σημερινής τους κινητοποίησης.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε οριστεί για σήμερα συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών, η οποία αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων. Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι «αντίθετη με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας», σημείωσε ότι «ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης» και ανέφερε ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών «θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Ωστόσο, οι αγρότες αρνήθηκαν να συναντήσουν τον κ. Αποστόλου, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση αστυνομικής βίας και αποχώρησαν από την πλατεία.

Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, με τους διοργανωτές και πηγές της αστυνομίας να υπολογίζουν ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 8.000

Απάντηση