Αυτό είναι το βομβαρδιστικό υψηλής τεχνολογίας που σχεδιάστηκε για να κατατροπώσει Ρώσους και Κινέζους

Ένα νέο βομβαρδιστικό αναπτύσσουν οι ΗΠΑ το οποίο υπόσχεται τα διασφαλίσει το πλεονέκτημα της Ουάσιγκτον στον αέρα.

Το νέας γενιάς βομβαρδιστικό, σύμφωνα με τους ειδικούς θα έχει stealth τεχνολογία, ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά προγράμματα διεύθυνσης και αντιμέτρων, συνδυάζοντας την κορυφή της τεχνολογίας σε ένα πακέτο. Το βομβαρδιστικό θα συνδυάζει την τεχνολογία των βομβαρδιστικών B-52, B-1B και B-2, ενισχυμένη και αναβαθμισμένη με νέες τεχνολογίες.

Το συγκεκριμένο βομβαρδιστικό αναμένεται να γίνει η ναυαρχίδα του αμερικανικού σχεδίου για κυριαρχία των ΗΠΑ παγκοσμίως.

Την ώρα που τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ, χάνουν έδαφος από τα νέας τεχνολογίας κινεζικά και ρωσικά, το αμερικανικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς θα πρέπει να καλύψει το κενό, αφού έως το 2020 η Κίνα θα έχει αναμορφώσει τον ιπτάμενο στόλο της, μία διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί για τις ΗΠΑ το 2037.

Το νέο βομβαρδιστικό, μπορεί να αργήσει λίγο, όμως θα παρέχει, με ειδικούς αισθητήρες, πλήρη εικόνα του πεδίου της μάχης

Αισθητήρες αυτού του τύπου έχουν ήδη εγκατασταθεί σε πολλά άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και δείχνουν πως είναι η πραγματική κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Έτσι, δίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα σε πιθανή σύρραξη π.χ. με την Κίνα στον Ειρηνικό.

Το Operation Resultant Fury είναι μία λειτουργία, σύμφωνα με την οποία ένα προχωρημένο δίκτυο λαμβάνει και επεξεργάζεται τα στοιχεία που συλλέγονται από τους αισθητήτες των νέων βομβαριστικών, δίνοντας την δυνατότητα παρακολούθησης πολλών στόχων ταυτόχρονα.

bomber_2.PNG

Το βομβαρδιστικό θα είναι ικανό να συνεργάζεται και με άλλα οχήματα, μέσω του προχωρημένου λογισμικού του, προσφέροντας πλεονέκτημα στον ασύμμετρο πόλεμο.

Για παράδειγμα, ένα βομβαρδιστικό B-1B στις αρχές του έτους έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη του Κομπάνι από το ISIS όταν για οκτώ ώρες πετούσε πάνω από την πόλη και επιτυγχάνοντας χτυπήματα κατά των τζιχαντιστών, οπότε αυτοί εμφανίζονταν.

Απάντηση