Ομιλία Μεϊμαράκη στη Βέροια – Επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες του κόμματος (βίντεο-φωτο)

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Αιγές” μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος και υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τον κ. Μεϊμαράκη προλόγισε ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής, Δημήτριος Βλαχόπουλος.  Το “παρόν” στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη του κόμματος.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αντιπολιτευόμενος στην Περιφέρεια τον κ. Τζιτζικώστα, πρώην υπουργός, Γιάννης Ιωαννίδης, οι βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής και Βλάχος, ο βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι υποψήφιοι που συγκροτούσαν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ημαθία στις εθνικές εκλογές και τοπικά στελέχη πρώτης γραμμής.

Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη κινήθηκε σε τρεις άξονες.
Αρχικά άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα προσωπικά, κατηγορώντας τον για αλαζονεία, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, “νεοφιλελεύθερα αριστερό του τίποτα”.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης το αφιέρωσε σε εθνικά ζητήματα και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον κ. Φίλη και υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να πει ότι ο διωγμός των Ποντίων ήταν γενοκτονία, πριν πάει στην Τουρκία.

Όπως τόνισε, τα ζητήματα της οικονομίας κάποια στιγμή, με την ανάλογη προσπάθεια, θα επιλυθούν. Όμως “με τα εθνικά ζητήματα δεν παίζουμε”…. Όταν κάτι χαλάει στην εξωτερική πολιτική μας, δεν διορθώνεται, είπε.

Ο Πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας έκανε εκτενή αναφορά στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία, λέγοντας ότι είναι ένα χτύπημα ενάντια στον πολιτισμό και την Ευρώπη.

Ο κ. Μεϊμαράκης ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφοές στο ιδεολογικό και οργανωτικό στίγμα του κόμματος. Εξέφρασε κριτική άποψη για την οργανωτική αναπροσαρμογή του κόμματος στα πλαίσια του Καλλικράτη, τονίζοντας ότι πρέπει να ξαναστηθούν και να λειτουργήσουν οι τοπικοί πυρήνες.

Δήλωσε την αντίθεσή του με τη διαδικασία ανάδειξης του νέου αρχηγού της  παράταξης και επισήμανε την πλήρη αντίθεσή του με την ιδέα μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων, κάτι που, όπως είπε, θα πληγώσει περισσότερο τη Ν, Δημοκρατία.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι σε περίπτωση που εκλεγεί και πάλι πρόεδρος του κόμματος θα επαναφέρει το παραδοσιακό έμβλημα του κόμματος, τον γνωστό “πυρσό”.

Για τον ίδιο είπε ότι “είναι για τα δύσκολα” και ότι ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος σε μια περίοδο που η Ν. Δημοκρατία βρισκόταν σε οργανωτική παράλυση και οι εκλογικές προοπτικές δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι τότε δεν διεκδικούσε κανένας την αρχηγία του κόμματος.

2015 11 15 Βέροια Μειμαράκης

Qr6N8PGnoa0J9vi5c2IhklVeTMjpRZut-14oKG7J0nX5yg8MqahbcBfHuvVFZr6LU

scNrqQWifPgToIxuVvl0AaXF5yL6Y2wS-uKiPwC9k8IGbnNlEzxvXTBFt2SqrYjQU

VcADogUwhsQTfvFaM8ytXWCie5klYNZj-BVc9rYyaA6ox3T5pXvlWJEjZmMRH4nKd

vCK3pLilbea7SRh2E96y0UVD5QIzmxto-uCosrWlvTGg57waB1R6VhiHb32QFDJm9

w2KWxpaYvctBEf7UVJDPAZqymN5oF9L3-rkstBE5YCcwzNnUJoViadR1gGvbFWD7q

xeR3fuBncQ9zXY0igZ6jMC5NHrPDy4LI-Wkv3gI9SVPqzBxmrp4KfQE58sRXCweo7
verianet.gr

Απάντηση