4 απλά χτενίσματα που σου καταστρέφουν τα μαλλιά, χωρίς να το καταλάβεις!

Απλά, καθημερινά χτενίσματα που καταστρέφουν την τρίχα… Ποια είναι αυτά;

Φεύγεις για το γραφείο και πιάνεις μια αλογοουρά, το ξέρεις όμως πως αυτό το ponytail που κάνεις καθημερινά μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σου;

Μάθε πως και γιατί 4 απλά χτενίσματα που κάνεις κάθε μέρα, μπορούν να καταστρέψουν την τρίχα σου:

#1 Η αλογοουρά:1

Ναι, είναι ο πιο απλός τρόπος να δείχνεις κομψή και περιποιημένη μια ημέρα που ξύπνησες με χάλια μαλλιά. Ξέρεις όμως ότι τα κλασικά λαστιχάκια καταστρέφουν την τρίχα; Κι όμως, κόβουν την τρίχα στη μέση και έτσι δημιουργείται ψαλίδα και δεν μακραίνουν σωστά τα μαλλιά. Η λύση; Τα νέας γενιάς λαστιχάκια που δεν κόβουν την τρίχα και έχουν πλέον γίνει ο απόλυτος beauty-σύμμαχος μας για τέλεια χτενίσματα!

#2 Οι σφιχτές πλεξούδες:2

Εμείς τις λατρεύουμε! Ισχύει όμως το ίδιο και για την τρίχα μας; Φυσικά και όχι, αφού αν πιάσουμε σφιχτά τα μαλλιά μας, η τρίχα σπάει, γίνεται όλο και πιο αδύνατη και δημιουργείται βλάβη στο θύλακα της. Η λύση; Η χαλαρές, boho πλεξούδες που τόσο αγαπάμε!

#3 Κότσοι με βρεγμένα μαλλιά:3

Αν οι κότσοι και οι αλογοουρές μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε στεγνά μαλλιά, φαντάσου τι κάνουν όταν αυτά είναι βρεγμένα. Τα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα, αφού έτσι σπάνε πιο εύκολα. Μάλιστα, αν τα πιάσεις όταν είναι υγρά ή νωπά, αργότερα που θα στεγνώσουν με το λαστιχάκι θα δείχνουν πολύ πιο ταλαιπωρημένα. Αν δεν θέλεις να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, καλύτερα βάλε ένα salt spray και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς να τα πιάσεις, δημιουργώντας ένα τέλειο beach look.

#4 Να κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά:4

Τα μαλλιά μας πρέπει να είναι λιμένα και χαλαρά όταν κοιμόμαστε. Αν τα πιάνουμε με κότσους ή αλογοουρές δημιουργούμε πρόβλημα στην τρίχα από τη ρίζα με αποτέλεσμα να πέφτουν τα μαλλιά και να καταστρέφονται όχι μόνο στις άκρες αλλά και στη βάση τους.

Απάντηση