ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Το κράτος και η πολιτεία πριν μερικά χρόνια ψήφισε ένα νόμο κατάργησης και απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους,ένα νόμο που κατά καιρούς και περιστασιακά όταν θυμούνται εφαρμόζουν για λίγο.

Ένα νόμο που κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι για το καλό όλων και που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται  από τα μαγαζιά [επικαλούνται μείωση της κατανάλωσης και μείωση αριθμού πελατών]με την ανοχή πάντα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Έχουμε πει πολλές φορές ο πραγματικός λόγος που δεν εφαρμόζεται ο νόμος δεν είναι αυτό που επικαλούνται αλλά το ότι σχεδόν στο σύνολο οι ιδιοκτήτες αυτών των μαγαζιών είναι καπνιστές και επειδή βαριούνται να βγαίνουν έξω επιτρέπουν να γίνεται αυτό το κακό.

Στην Αλεξάνδρεια όμως υπάρχει ένα πάρα πολύ όμορφο μαγαζί το ΟΛΙΒ(δεν ξέρουμε αν υπάρχει άλλο)  που καταρρίπτει αυτές τις αιτιάσεις.   Από την πρώτη μέρα που άνοιξε δεν επιτρέπει το κάπνισμα και όχι μόνο ο κόσμος το σέβεται αλλά στήνεται και στην ουρά περιμένοντας να αδειάσει τραπέζι για να καθίσει και να απόλαυσή το πολύ ωραίο φαγητό σε περιβάλλον χωρίς καπνό και τσιγάρο.

Το άρθρο γράφτηκε σε απάντηση αυτών που επικαλούνται χίλιες δυο προφάσεις και δικαιολογίες για να μην εφαρμόζουν τον νόμο και σε αυτούς που κάνουν ότι τους πιστεύουν για να μην τους ελέγχουν διότι και ο ελέγχων είναι πελάτης και καπνιστής μετά το τέλος της υπηρεσίας του η΄ και εν ώρα   υπηρεσίας.

Απάντηση