Έβαλαν “στόχο” το Μπατακλάν, επειδή ανήκει σε οικογένεια Εβραίων

Η πληροφορία που κεντρίζει το ενδιαφέρον δίνει νέα διάσταση στο τρομοκρατικό «χτύπημα» και αποκαλύπτεται από τους New York Times – Στο φως η θεωρία ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που οι τζιχαντιστές «χτύπησαν» εκεί – Το θέατρο ωστόσο είχε πωληθεί εδώ και λίγους μήνες σε μια άλλη οικογένεια, που κρατά της ανωνυμία της για λόγους ασφαλείας

Το ιστορικό θέατρο «Μπατακλάν», εκεί όπου το βράδυ της Παρασκευής χύθηκε το αίμα 89 αθώων ανθρώπων από τέσσερις οπλισμένους τζιχαντιστές, ήταν ανέκαθεν στόχος επιθέσεων σύμφωνα με αναφορές από γαλλικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το Μπατακλάν ήταν ένας χώρος πολυεθνικός, μοντέρνος, νεανικός στο κέντρο της «Πόλης του Φωτός», επί πολλά έτη ένα σημείο αναφοράς της ροκ εν ρολ κουλτούρας και πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα ιστορικό χώρο εκδηλώσεων που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και λειτουργεί ως θέατρο αλλά και ως χώρος συναυλιών.

Η πληροφορία ωστόσο που κεντρίζει το ενδιαφέρον και αποκαλύπτεται από τους New York Times είναι ότι το διάσημο θέατρο ανήκε σε οικογένεια Εβραίων! Βγαίνει στο φως λοιπόν, η θεωρία ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που οι τρομοκράτες «χτύπησαν» εκεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία από μέλος της οικογένειας το θέατρο είχε πωληθεί εδώ και λίγους μήνες σε μια άλλη οικογένεια. Για λόγους ασφαλείας η πηγή ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα της οικογένειας.

«Το θέατρο Μπατακλάν είναι ένα από τα στολίδια του Παρισιού. Οι τρομοκράτες είναι σαν να επιτέθηκαν στην ”ψυχή” της πόλης», αναφέρει το μέλος της οικογένειας.

Την ώρα που εισέβαλαν οι τζιχαντιστές και άρχισαν να πυροβολούν τους θεατές αδιακρίτως φωνάζοντας συνθήματα για τον Αλλάχ , ήταν προγραμματισμένη η συναυλία του συγκροτήματος «Eagles of Death Metal».

Το θέατρο Μπατακλάν χτίστηκε το 1864 και πήρε το όνομά του από οπερέτα του Offenbach

Απάντηση