Προσπαθείτε να κάνετε παιδί; Δείτε τη βασική και απλή συμβουλή των επιστημόνων

Για πρώτη φορά Αμερικανοί ερευνητές αποδεικνύουν μέσα από έρευνά τους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Fertility and Sterility, ότι η σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος της γυναίκας, με σημαντική επίδραση στη γονιμότητα.

Μέχρι σήμερα, οι γιατροί συνιστούν συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και σε μη γόνιμες ημέρες του κύκλου, στα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί, δεν ήταν ωστόσο γνωστό ότι αυτό ενισχύει τη γονιμότητα της γυναίκας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με επικεφαλής την Τιέρνι Λόρενζ, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 30 γυναίκες οι οποίες είχαν λάβει μέρος στη μελέτη «Immunity and Sexual Health Study» του Ινστιτούτου Kinsey.

Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος μεταξύ των γυναικών που ήταν σεξουαλικά ενεργές και αυτών που δεν ήταν, καθώς προέκυψε ότι οι πρώτες είχαν υψηλότερα επίπεδα σε Τ λεμφοκύτταρα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτών των κυττάρων. Ο τύπος 1 των T λεμφοκυττάρων βοηθά το σώμα να ανταπεξέλθει στις έξωθεν απειλές, ενώ ο τύπος 2 βοηθά το σώμα να μην ερμηνεύει το σπέρμα ως απειλή. Οι ενεργές γυναίκες έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα του τύπου 2 αυτών των κυττάρων.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το γυναικείο σώμα έχει στη συγκεκριμένη περίπτωση να επιλύσει ένα δύσκολο πρόβλημα. Αφενός να προστατεύσει τον εαυτό του από τους ξένους μικροοργανισμούς και αφετέρου να μην εφαρμόσει αυτή τη λογική στην περίπτωση του σπέρματος, ώστε να υπάρξει εγκυμοσύνη.

Η συχνή, λοιπόν, ερωτική συνεύρεση ακόμα και σε μη γόνιμες ημέρες, βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς βοηθά το γυναικείο σώμα να λάβει τις σωστές αποφάσεις, ρυθμίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και προετοιμάζοντάς το προκαταβολικά για την πιθανότητα εγκυμοσύνης

Πηγή:onmed.gr

Comment here