Γιατί προτιμάμε τα «κακά» αγόρια;

Έρευνα από την Πανεπιστημιακή Κλινική της Μπαρσελόνα μελέτησε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά 1.000 ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών και βρήκε ότι εκείνοι που είχαν περισσότερα παθολογικά χαρακτηριστικά – όπως η νευρωτική συμπεριφορά, ο ψυχαναγκασμός και ο υπερβολικός αυθορμητισμός – τα πήγαιναν καλύτερα στον τομέα των σχέσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές αφού υπολόγισαν τους συντρόφους και τα παιδιά που είχε αποκτήσει στη ζωή του ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα. Αυτό που επίσης φάνηκε από την έρευνα ήταν ότι διέφεραν τα ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά που έκαναν γοητευτικούς άνδρες και γυναίκες.
Για παράδειγμα γυναίκες με νευρωτικά χαρακτηριστικά ήταν 34% πιο πιθανό να βρουν έναν μόνιμο σύντροφο από ότι άνδρες με παρόμοια προσωπικότητα. Επίσης, οι ψυχαναγκαστικοί άνδρες φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, από ότι οι ψυχαναγκαστικές γυναίκες, στον αισθηματικό τομέα.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι ίσως υπάρχει και ένα εξελικτικό χαρακτηριστικό σε όλη αυτή την ιστορία καθώς για παράδειγμα οι ψυχαναγκαστικοί άνδρες φάνηκε να κερδίζουν και περισσότερα χρήματα πράγμα που δημιουργεί ασφάλεια στις πιθανές συντρόφους ή επίσης μπορεί να θεωρούνται πιο σοβαροί, δοτικοί και ανοιχτοί στη δέσμευση.
Επίσης οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ζωή με έναν τέτοιο άνθρωπο ίσως φαντάζει πιο ενδιαφέρουσα, πιο διασκεδαστική και πιο ελκυστική γεγονός που τους καθιστά και τους ίδιους πιο γοητευτικούς συντρόφους.

Απάντηση