«Ελυσε» τη σιωπή του ο Σαλπιγγίδης

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ήταν σήμερα κεντρικός προσκεκλημένος σε σχολή δημοσιογραφίας και μίλησε για πρώτη φορά από την ημέρα που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, κάνοντας ειδική αναφορά και για το μέλλον του.

Με «καθαρό» μυαλό πλέον έπειτα από τη λύση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα σπουδαστών της αθλητικής δημοσιογραφίας και αναφέρθηκε  στο δικό του μέλλον και όχι μόνο.

«Θέλω να συνεχίσω το ποδόσφαιρο» είπε μεταξύ άλλων…

«Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Νιώθω πλέον πιο ήρεμος, περνάω περισσότερη ώρα με την οικογένεια μου και κάνω κάποια πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω», είπε, ενώ σε ότι αφορά το μέλλον του και για το αν σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Έλυσα το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ στα τέλη του Αυγούστου και κατά συνέπεια δεν είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ κάποιες προτάσεις, ενώ και τα ρόστερ είχαν κλείσει. Δεν είπα ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Δεν είναι όμως και κάτι που δεν σκέφτομαι. Προπονούμαι, αισθάνομαι καλά και ίσως αν προκύψει κάτι καλό τον Γενάρη να συνεχίσω. Δεν είναι κάτι που με αγχώνει την στιγμή αυτή. Αυτό που ψάχνω είναι μια ποδοσφαιρική στέγη, όπου θα απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, που τόσο αγαπώ. Γιατί είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο φετινό ρόστερ της ομάδας: «Για την Ελλάδα είναι ένα πολύ καλό ρόστερ με σπουδαίους ποδοσφαιριστές».

Σε ό,τι αφορά τις δύο θητείες του στον ΠΑΟΚ, είπε:«Κρατάω περισσότερο την πρώτη μου θητεία στον ΠΑΟΚ από ότι την δεύτερη. Στην πρώτη πέρασα καλύτερα, αν και ήταν δύσκολα ποδοσφαιρικά χρόνια για εμένα, καθώς έπρεπε να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα. Στην δεύτερη θητεία μου, διαχειριζόμουν μία δύσκολη κατάσταση  και όσο καλά και αν το έκανα, είναι προφανές ότι δεν είχα την απαραίτητη ηρεμία και αυτό επηρέαζε ίσως και την απόδοση μου. Φυσικά όσο περνούν τα χρόνια χάνεις και κάποια πράγματα. Είναι βιολογικό. Επιστημονικά αποδεδειγμένο».

Για την καλύτερή του ανάμνηση από τον ΠΑΟΚ είπε«Αν και με πιάνετε απροετοίμαστο για αυτήν την ερώτηση η το διπλό στην Τότεναμ και το αποτέλεσμα που πήραμε μέσα στην Τουρκία με την Φενέρ. Αυτές είναι οι δύο πιο δυνατές αναμνήσεις που έχω με τον ΠΑΟΚ».

Ο «Σάλπι» μίλησε επίσης και για προτάσεις που του είχαν γίνει από ομάδες του «κέντρου» σε μικρότερη  ηλικία: « Όταν ήμουν 21-22 χρόνων κι ενώ είχα παραμείνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ (είχε φύγει πολλές φορές ως δανεικός) κι είχα καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, υπήρξε πρόταση από ομάδα του «κέντρου» με πολλά περισσότερα χρήματα. Εγώ όμως την αρνήθηκα, γιατί ήθελα διακρίσεις με τον ΠΑΟΚ που θα με καταξίωναν ποδοσφαιρικά και θα μου έδιναν την ευκαιρία να πάω σε κάποια ομάδα του εξωτερικού».

Για το σε ποια θέση αποδίδει καλύτερα, απάντησε:«Απέδιδα καλύτερα στα συστήματα 4-4-2 και 3-5-2 ως δεύτερος φορ και ήμουν πιο παραγωγικός. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, ήταν η περίοδος όπου το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είχε αλλάξει και είχε καθιερωθεί το 4-3-3 με πλάγιους έξτρεμ. Έτσι λοιπόν και στον Παναθηναϊκό παίζαμε 4-2-3-1 ή 4-3-3 και ο προπονητής με έβαζε στις πτέρυγες, όπου δεν θεωρώ πως μπορώ να αποδώσω τα μέγιστα».

Για την Εθνική Ελλάδος, είπε: «Είναι μία δύσκολη κατάσταση και φταίνε όλοι για την μεγάλη πτώση. Οι παίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση. Πάντα στο ποδόσφαιρο, στις αποτυχίες έχουν όλοι ευθύνη. Είμαι πάντως σίγουρος ότι η εθνική σύντομα θα βρει τον δρόμο της. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές, υπάρχει γενικά μία καλή ποιότητα και θα βρει και πάλι την ταυτότητα της. Ίσως ένα από τα λάθη που έγιναν είναι το γεγονός πως ενώ πορευόταν τόσα χρόνια με 23-25 παίκτες, σε μία σεζόν βρέθηκαν στην εθνική πάνω από 40 παίκτες. Από την άλλη υπήρχαν τραυματισμοί, κάποιοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν και άλλοι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Μας πήρε και λίγο από κάτω. Σύντομα όμως νομίζω ότι η εθνική Ελλάδας θα είναι και πάλι σε θέση να πρωταγωνιστήσει».

Πηγή φωτογραφίας: Sportniki.gr

Απάντηση