Τι ζήτησαν οι ενώσεις αστυνομικών από τον Τόσκα

Τα αιτήματά τους στον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή, έθεσαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ορεστιάδας.

«Την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων με οχήματα νέας τεχνολογίας, την αύξηση των οργανικών θέσεων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, την έως τότε συνέχιση των αποσπάσεων αδαπάνως για το δημόσιο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού θέματος και της παράτυπης μετανάστευσης, την επίσπευση της έγκρισης υποβληθέντων αιτημάτων που αφορούν δαπάνες θέρμανσης, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό των τελωνείων και των μεθοριακών σημείων διαβατηριακού ελέγχου στη περιοχή της Θράκης, την λειτουργία του ιατρείου της Δ.Α. Ροδόπης καθώς και του ιδρυθέντος με το Π.Δ.25/2011 Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής», σημειώνεται ότι ζήτησαν οι ίδιοι από τον υπουργό.

Επιδόθηκαν, επίσης, σχετικά υπομνήματα των Ενώσεων της Θράκης, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των αστυνομικών για το θέμα των αποζημιώσεων που αφορούν την νυχτερινή και την πέραν του πενθημέρου εργασία τους.

Ο κ. Τόσκας τούς διαβεβαίωσε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως εκ μέρους του καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης του θέματος που ανέκυψε και αφορά την καθυστέρηση της ολοκληρωτικής εξόφλησης των συγκεκριμένων αποζημιώσεων.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών Ενώσεων περιέγραψαν την «τραγική», όπως τη χαρακτήρισαν, κατάσταση που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής εξαιτίας των λειτουργικών δαπανών, της αύξησης υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων, όπως είναι η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος σε συνάρτηση και με τη φύλαξη του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, καθώς και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό «που δημιουργούν αναπόφευκτα αδυναμία αποτελεσματικής προστασίας της ασφάλειας του πολίτη».

Απάντηση