Γεννηματά: Κυβερνητικό δεκανίκι δεν πρόκειται να γίνουμε

Την προεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας και συναίνεσης «όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων» επαναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».
«Αυτή πιστεύαμε και εξακολουθούμε να το πιστεύουμε πως είναι η μόνη λύση που μπορεί να βγάλει τη χώρα με σιγουριά και ασφάλεια από την κρίση και να αποτρέψει τους μεγάλους κινδύνους, που δυστυχώς ακόμα διατρέχουμε», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτημα για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να στηρίξει ή και να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά απαντά: «Κυβερνητικό δεκανίκι δεν πρόκειται να γίνουμε. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ευκαιριακές συμμαχίες. Χρειάζεται ευρύτατη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα σχέδιο με προοδευτικό πρόσημο».
Ερωτηθείσα γιατί δεν απευθύνει πρόσκληση στο Ποτάμι για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αναφέρει ότι αυτή δεν αφορά μια χούφτα στελεχών, αλλά την κοινωνία. «Δεν εξαντλείται σε συνεννοήσεις κορυφής, απαιτεί προτάσεις και λύσεις», προσθέτει.

Απάντηση