Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

Συστατικά
500 γρ ζυμαρικά κοντά με τρύπα
200 γρ κασέρι τριμμένο
300 γρ φέτα σε κομμάτια
100 γρ λιαστές ντομάτες
100 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γρ απάκι
1 πακέτο φύλλο κρούστας αλμυρό
500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κσ. θυμάρι ψιλοκομμένο
βούτυρο και λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού
ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35 x 45 και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
Έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά με τα ζυμαρικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι.
Σκεπάζουμε και με τα άλλα φύλλα και διπλώνουμε όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι.
Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στον αέρα στους 200 μεχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
akispetretzikis

Απάντηση